Kakvi su moji odnosi s Isusom Kristom?

Napuštajući božićne blagdane ne smijemo zaboraviti najveću poruku Božića: Da je Isus Krist središte našega života. Isus Krist se objavio tako da ga možemo vidjeti i nas je pozvao da ga upoznamo i priznamo u životu i u mnogim prilikama života.

Štovanje svetaca nema prednost pred Isusom jer su oni postali svetci zato što je Isus bio središte njihova života, kaže papa Franjo. Odatle nastaje pitanje : Kakvi su moji odnosi s Isusom Kristom. Kaže papa da tri zadatka nastaju ako je Isus središte našega života. Prvi zadatak je da Isusa upoznamo i prihvatimo. U Isusovo vrijeme mnogi ga nisu prepoznali: tumači zakona, znanci ili tumači Biblije, veliki svećenici, saduceji , i neki farizeji. Oni su ga naprotiv progonili i dali ubiti. Zato je nužno pitanje: Želim li Isusa upoznati? Ili možde razne tipove ili živote drugih na televiziji?

Da bi Isusa upoznali nužna je molitva, Duh Sveti, ali i Evanđelje koje bi trebao svakog dana dio po dio pročitati. To može svako dijete kad se vrati iz škole navečer mali dio pred obitelji pročitati. To je jedini način da ga upoznamo. Duh Sveti sije i daje da raste naše poznavanje Isusa.

Drugi zadatak: Isusu se klanjati, ne samo moliti za stvari i zahvaljivati,nego mu se klanjati Papa misli na dva načina klanjanja Isusu: Klanjanje u tišini. Tada treba ukloniti iz našeg srca druge stvari koje nas možda više interesiraju, Ne, jedino Bog. Druge stvari koriste samo, ako nas ne smetaju da se Bogu klanjamo.

„Postoji mala molitva koju molimo: „Slava Ocu, Sinu i Duhu Svetome.“ Ali više puta to govorimo kao papige. Ova molitva je klanjanje: Slava: Molim Oca, Sina i Duha Svetoga. Moliti s malim molitvama, u tišini pred Božjom veličinom Isusu reći : Ti si jedini , Ti si početak i kraj i kod tebe želim da ostane sav moj život u sve vijeke. „Ti si jedini“ i time potjerati sve što me priječi da se Isusu klanjam. Svakom pobožnom mišlju dolazimo u dodir s Kristom.

Treći zadatak se sastoji u nasljedovanju Isusa, kao što je Isus pozvao svoje prve učenike, kako nam govori evanđelje. Nasljedovati znači staviti Isusa u središte svoga života: Kršćanski život je jednostavan, veoma jednostavan, ali ipak trebamo milost Duha Svetoga da nam probudi tu želju, da Isusa poznamo , klanjamo mu se i njega nasljedujemo. Zato smo na početku misne molitve molili da razumijemo što nam je činiti i da imamo snagu da to i činimo. Kršćanska jednostavnost svih dana se ne sastoji u nečemu značajnom, teškom, suvišnom, nepotrebnom, ne. U jednostavnost svih dana Gospodin nam dariva milost da Isusa upoznamo, Isusu se klanjamo i njega nasljedujemo. Amen

Luka Vuco

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

27 + = 34