Kome pripada događaj tvoga života?

Čovječe, protiv koga se ti buniš? Protiv čovjeka si skovao oružje. Skovao si oružje kojim ubijaš one koji se braniti ne mogu.

Skovao si oružje za ratove koji imaju krivo i lažno sredstvo do mira, a mira i dalje nema. Protiv koga dižeš rat? Protiv Onoga koji sve ima u svojim rukama. Protiv Boga si skovao riječi. Riječi kojima ponižavate jedan drugoga. Mislite da ćete vašim sitnim riječima poniziti Onoga koji jedini zna što je riječ i tko je Riječ. Protiv Boga si skovao nedjela. Buniš se protiv Onoga koji je tebe dao tebi i drugima. Što ostaje od tebe kad u prihvaćanju oružja tražiš svoju snagu? Kad Gospodin uzme od tebe svoju moć, oduzet će ti tvoju moć. Tebe više neće biti ako ne budeš u Njemu, iako misliš da živiš. Ali, ti si mrtav. Više su živi crvi u grobovima, nego ti koji sitnim riječima i oružjem koje sliči na crvotočinu usmjeravaš svoju silu protiv Boga? I sam ćeš postati crvotočina.

No, ipak nisi napušten. U tebi je Njegov hram, Njegov dom. Ali, ti namjerno činiš da On napusti svoj dom jer odbacuješ svetost. Tvoj hram u kojem On treba prebivati počesto je prepun ružnih zadaha i smradova grijehom uzrokovanih. Nemoj ostaviti Boga. Nemoj da te nešto drugo oživljava na tren. O, kad bi samo Njemu vrata otvorio, tvoj leš bi oživio Njegovom životvornom snagom. Nemoj se odvajati od nevinosti Boga. Nemoj da se dogodi da On ne nađe svoj smještaj u tebi. Ne idi za lažnim bogovima. Oni su laž, privid od kojeg nema ni utjehe ni nade. Ni vječnosti. Prepoznaj laži i ne daj se zavesti. Previše je zavedenih da i ti budeš dio te bezlične mase, napaćene mase koja pati zbog manjka srca. I razbora. A to dvoje se ne kosi nikada. Srce je razumu prijatelj, a oboje je Njegov dar. Nemoj da Gospodin ne bude jedini događaj tvoga života, jedini Neizmjerni koji je pokazan u Isusu Kristu, Bogu i čovjeku. Ti jesi ljubav jer je Ljubav ostvarila tvoj život prvim događajem, da ti postojiš i da jesi. Ljubav nije ograničena. Događaji su cilj Besciljnome. Događaji se zaustavljaju pred Onim koji upravlja događajima. Neka Gospodin Bog bude jedini događaj tvoga života. Kada dijete trči majci u naručje, ono ne vidi nikoga oko sebe. Kad zaručnica trči zaručniku, vrijeme i prostor se izmiču s puta. Gdje je tvoj cilj? Dopuštaš li Vječnome da bude jedini događaj tvoga života, da bi svi događaji našli mjesto u Njemu?

s. M. Elizabeta

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

53 + = 57