Krist nas želi osloboditi zlog života

Iz dana u dan čitajući svakodnevno evanđelje pred nama stoji Krist koji je prošao različita iskustva života. Oko njega su različite skupine ljudi. Oni koji su došli poradi senzacije jer su čuli da se događale nešto čudnovato pa to žele vidjeti svojim očima.

Drugi koji su u životnoj potrebi bilo da su bolesni, opsjednuti ili imaju životnih problema. I treći, vječni kritizeri koji uvijek imaju nešto tumačiti i procjenjivati njegovo učenje i djelovanje. Krist neumorno prolazi ovim svijetom i gleda njegove potrebe. Kao učitelj uvijek je spreman sve učiniti za čovjeka jer mu je svatko mio i drag. Zapravo je sažaljiv na svaku patnju koju čovjek nosi u životu. Današnji čovjek prepun želja i nezasitna srca ima osjećaj kao da Bog šuti na naše goruće potrebe. Kao da ne odgovara pozitivno na naše molitve i zazive. Nažalost mi smo svoje živote nasuprot Bogu stavili u pogodbeni odnos. Mi se s Bogom pogađamo. Odredimo poneku molitvu ili post ili zavjet i za uzvrat Bog bi morao nešto nam učiniti. U Boga nema moranja. Niti vjernik nešto mora niti mu Bog mora uzvratiti. Vjernik svoju vjeru živi jer voli Boga i vrši njegovu volju, a tada Božja suradnja jer je u povjerenju i vjeri izgrađena biva bogato uzvraćena na svaku životnu potrebu.

Danas Isus istjeruje nijemoga đavla. Današnji svijet bi najradije da se o sotoni ne govori. Jer zapravo to je sotoni u interesu. Kad Crkva zašuti govoriti o svojem najžešćem protivniku otvorila mu je sve moguće aspekte djelovanja. Đavao nije mudar, on je mutikaša. On je lažov i jako doba zavodnik, izvanredni laskavac. Njegov je pristup čovjeku uvijek vrlo prepreden. Ispunja kratkoročno sve želje a posljedice koje ostavlja je razdor. Njegovo djelo danas je vidljivo na svakom uglu. Razdori, svađe, preljubništva, korupcija, mito, otimačina. On konstruira nezdravo društvo i njegove oblike. Mnogi su danas sluge nečastivoga a da to i ne znaju. Nijemi đavao danas polako opsjeda duše ljudi jer želi da zašute nad istinom i pravdom. On ruje ljudskim sudbinama u uvjetovanju i odricanju od života. Kultura smrti koja je u svijetu je đavolska kultura. Kultura koja nas neprestano uvjerava kako nam je loše. On stvara ozračje nesreće i nosi sa sobom plodove mržnje i razdora. Danas nas Krist želi osloboditi upravo ove pošasti koja vlada našim svijetom. Želi nas osloboditi od đavla i djela njegovih. Olako se današnji vjernici prepuštaju raznim oblicima raznih eksperimentalnih duhovnosti misleći da će postići nešto što će im donijeti mir joga, reiki, transcendentalna meditacija. Toliki se nazivaju vjenicaima a obilazit će vračare, tražit će amulete, čiščenje prostora. Svi su to oblici preko kojih đavao djeluje. Đavao je kompleksaš koji stvara kompleksaše jer s njima onda lako mlatara. On je onaj koji želi biti Bog ali je samo jadnik koji nema nikakve vlasti nad Božjim djelima.

Krist nas želi osloboditi zlog života. Vjera je ona koja ima odgovor na sva naša pitanja. Vjera postaje najjača obrana od svakog zla. Danas se oslobodite svega što je djelo sotone. Molite i čuvajte svoju vjeru. Ne tražite izvanredne znakove. Bog uvijek govori vašim životom. Teško da će Bog moći pomoći onom koji uvijek u svakom traži zlo. Oni kritiziraju sve pa i dobro i u dobru se trude pošto poto naći zlo. Zlo proglašavaju dobrim a dobro proglašavaju nepodobnim. Bog koji je ljubav snagom svoje prisutnosti među nama čini novo ozračje svetosti. Trudimo se biti Božji vršeći u ljubavi volju njegovu. „Tko nije sa mnom, protiv mene je. I tko sa mnom ne sabire rasipa.“ Čvrstom i stamenom vjerom oduprite se đavlu i djelima njegovim. Svakodnevno molite molitvu sv Mihaela da vas, vašu obitelj, vaše najmilije Bog štiti od najvećeg našeg neprijatelja od kojeg je svako zlo u svijetu.

Sv. Mihaele arkanđele, brani nas u boju,
budi nam u pomoći protiv zloće i zasjeda đavla.
Neka mu zapovjedi Bog, ponizno molimo,
a i ti poglavico Vojske Nebeske,
sotonu i druge pakosne duhove,
koji svijetom obilaze na propast duša,
Božanskom krijepošću i pakao protjeraj i strovali.
Kroz bezgriješnu Djevicu Mariju.
 Kroz Njezino bezgriješno začeće.
 Amen. Oče naš…

don Damir Bistrić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 1 = 6