LIJEČNIK SE ZARAZIO EBOLOM PA PREPUSTIO JEDINI SERUM PROTIV EBOLE SVOJOJ SURADNICI

Američki liječnik i misionar, Kent Brantly došao je svojevoljno u Liberiju boriti se protiv ebole i pomoći ljudima. No, i on se zarazio ovom bolešću. Nakon zaraze postao je pravi svjetski heroj jer je odbio jedinu dozu eksperimentalnog seruma protiv opakog virusa i prepustio ga svojoj suradnici, gđi. Writebol. Njih oboje najvjerojatnije će  biti prebačeni na liječenje u SAD, a njegova nesebična gesta raznježila je i oduševila cijeli svijet.

Naime, nakon što je objavljeno da je u srijedu u glavni grad Liberije stigla doza seruma protiv ebole dovoljna za samo jednu osobu, on je pokazao požrtvovanost kakva se rijetko viđa, inzistirajući da tu dozu, a možda i posljednju slamku spasa daju Nancy Writebol, također liječnici.

Čak i dok se bori za vlastiti život, ovaj herojski doktor je i dalje usredotočen na dobrobit drugih – izjavio je predsjednik “Samaritan’s Pursea”, Franklin Graham.

Prema nekim informacijama, tijekom noći na četvrtak, Brantlyju su dali dozu krvi jednog dječaka koji je među rijetkima uspio preživjeti opaku bolest, ali značajnih pomaka nije bilo.

Moramo li napomenuti da je ovakva nesebičnost i požrtvovnost za druge, iznimna rijetkost danas? Za ovog mladog liječnika heroja u ovom trenutku moli cijeli svijet jer njegov pothvat naprosto oduševljava i daje nam nadu za bar malo svjetlije sutra.

Izvor: www.dnevno.hr/

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

18 + = 28