Majci savjetovali da pobaci, no ona je odlučila zadržati svoje dijete

Melissa Payne bila je trudna drugi put. Ona i njezina obitelj putovali su kad joj je odjednom pukla plodna voda. Njena beba imala je manje od 19 tjedana – premala da bi preživjela izvan majčine utrobe. Ali Bog se pobrinuo i za taj život.

Melissi su liječnici savjetovali kako bi bilo najbolje da dijete porodi unutar 3 dana, što bi zasigurno značilo da dijete ne bi preživjelo. Čak i kada bi nastavila trudnoću, rekli su joj da dijete ima tek pet posto šanse da preživi. Također, upozorili su je da u slučaju preživljavanja dijete može biti izrazito hendikepirano.

Ali Melissa i njen muž nisu htjeli odustati od svog djeteta. Našli su liječnika koji je bio voljan pomoći im da Melissa izdrži svoju trudnoću do kraja. Međutim, ni on im nije ulijevao puno nade u uspješnost.

Prijatelji iz crkve molili su se za Melissu i njeno dijete sedam tjedana, a tada je uslijedio hitan carski rez. Rođena je Graceanne Payne sa 26 tjedana. Težila je pola kilograma. 98 dana to malo biće provelo je na neonatalnom odjelu. Nakon toga, sretni roditelji napokon su je odveli kući.

Graceanne danas ima godinu dana i sasvim je zdravo je dijete.
Ovih je dana obljetnica poznate Roe v. Wade odluke. To je sudski proces iz 1973. godine pred američkim Vrhovnim sudom,  nakon kojeg je u SAD-u legaliziran pobačaj  na zahtjev iz bilo kojeg razloga do vremena trudnoće kada fetus može preživjeti bez majke (obično do 7. mjeseca).
Nakon 7. mjeseca pobačaj se dozvoljava, ako je ugrožen život majke. Ovaj sudski proces jedan je od najkontroverznijih u povijesti američkog Vrhovnog suda. I danas se vodi debata o njemu.

Poznat je podatak da je 44 000 djece, danas odraslih ljudi preživjelo pokušaj abortusa, odnosno njihove majke odustale su od abortusa. To je otprilike populacija jednog manjeg grada.

Izvor: www.lifesitenews.com / www.laudato.hr/

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

14 − 7 =