Maleni i mali

Često čujemo kako se ljudi mogu podijeliti na malene i male.

To ne znači da su maleni dobri, a mali zli, već da smo svi malena, Božja bića, razigrana, šarena djeca, dok su mali na putu da to shvate i postanu maleni. Velika je to razlika i treba je poštovati.

U Zapovijedi Ljubavi „ali“ ne postoji. Ili ljubimo sve bližnje kao samoga sebe ili ih ljubimo selektivno, što je puno lakše, ali razarajuće za srce. Okreni se tom malome, gledaj ga u oči kao da je maleni i ljubi ga, Tako si postao velik u Božjim očima, ostao si maleni na zemlji, a nekome si pomeo onaj dio duše koji ga definira kao maloga i pokazao mu put malenih. On će to prihvatiti ili neće, ali tvoja misija je završena i krećeš do idućega maloga. Mali nisu zločesti, male ne mrzimo, mali nisu zli. Mali su izgubljeni, zadovoljeni kratkoćom lijepoga trenutka, ali nesvjesni veličine, bogatstva, radosti i ljubavi koju bi dobili kao maleni.

Ne osuđujmo male. Pomozimo im, kao djetetu koje prelazi cestu i bojažljivo kreće prvim korakom na zebru. A mi mu dajmo ruku i pomozimo prijeći ne samo cestu već čitavo raskrižje. Budi malen, uvijek i u svemu, a ljubi male kao što ljubiš samoga sebe.

Leali Magdalena

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 5 = 4