Mijenja se čovjek kad mu prestane biti važno što će reći drugi!

Mijenja se čovjek kad mu prestane biti važno što će reći drugi.

Mijenja se kada shvati da ne postoji nekakva velika promjena već da svakoga dana mora poduzimati i prolaziti male korake. Mijenja se čovjek kada ga oni oko njega više ne pokušavaju promijeniti i kada shvati da ga prihvaćaju onakvim kakav jest, sa svim njegovim pozitivnim i negativnim stranama. Mijenja se kada osjeti ruku pomoćnicu, brižnost, nježnost i toplinu drugog ljudskog srca.

Mijenja se čovjek kada prestane svoj život grčevito držati u svojoj ruci i shvati da ga to vodi samo k novim problemima i prepusti Bogu brigu za svoj život. Shvati tada da time ne čini neku veliku stvar predajući svoj život Bogu, jer u konačnici Bogu vraća ono što je njegovo i što je najveći dar koji je od njega primio. A onda Bog daje snage za promjenu, daje nadahnuće da počne ispočetka i mudrosti da se drugačije posloži prioritete.

Mijenja se čovjek kada se nađe na dnu i kada previše udaraca primi, mijenja kada previše razočarenja doživi i shvati da se stvari prvo moraju promijeniti u njegovoj glavi, da mora drugačije gledati na sebe i na svijet oko sebe, da s manje očekivanja treba pristupati drugim ljudima a više očekivanja polagati u sebe. Mijenja se čovjek kada doživi istinsku ljubav i osjeti koji je to osjećaj kada nekome nešto znači i kada bi netko sve za njega učinio.

Mijenja se čovjek kada shvati da fizička snaga nije dovoljno za promjenu, štoviše ni sva ona mentalna ili emocionalna ne mogu mu u tome pomoći i kada otkrije vrijednost duhovne snage, one koju je uvijek nosio u sebi a nije je prepoznavao, nije je koristio jer nije gledao duhovnim očima, jer ljudima nije pristupao srcem već interesima. Mijenja se čovjek kada shvati koliko ga Bog voli i kada vidi onu svoju drugačiju sliku u Božjim očima, te odluči postati bolji čovjek, čovjek po slici Božjoj.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 4 = 5