Mir je izraz najveće snage, mir koji samo Bog može dati!

Mir je izraz najveće snage, mir koji samo Bog može dati.

No da bi do toga mira došao moraš naučiti svakodnevno tražiti i pristajati uz Božju volju. U molitvi i sabranom predanju osluškivati njegove poticaje. Teško je to kada se u čovjeku javlja bezbroj želja, planova i ciljeva. Ali saznanje da ono što je Bog namijenio za tebe daleko nadmašuje sve tvoje planove za sebe daje ti jamstvo da ustraješ na tome putu.

Mir je izraz najveće snage, mir koji samo Bog može dati. Zato kada doživiš neku hotimičnu ili nehotimičnu povredu ne kreći na put osvećivanja napadaču, kada ljudi počnu govoriti loše o tebi, kada bivaš zakinut na poslu, kada izgubiš nešto što ti je tako važno bilo, kada se svi tvoji planovi izjalove shvati da će tvoje snage biti onolike kolike si ih prije toga predao Bogu, koliko si u onim lijepim trenucima života zahvalio za sve što imaš i jesi, shvaćajući sve kao njegov dar i njegovu volju.

Mir je izraz najveće snage, mir koji samo Bog može dati. Ne treba ti pobjeda u svakoj bitci, ne treba ti potvrda drugoga da si u pravu, ne treba ti nadmetanje da bi odredio tko je bolji, jači, sposobniji ili spretniji jer sve to na koncu ne donosi mir. Sve što ti treba jest pouzdanje da je Bog s tobom i kada gubiš i da krivim crtama pravo piše i da nikada u svojoj životnoj priči ne smiješ ga odbaciti jer on je onaj koji će ispričati njenu najbolju verziju.

Traži taj mir u njegovim riječima, nemoj misliti da ti on više ništa ne može reći, da sve znaš. Svakoga dana iznova prepoznaj ljepotu Božje blizine u svom životu, svakoga dana ponovo izaberi život po njegovim načelima a ne pretvaranje i glumu. Svakoga dana odbaci tisuće onih zamamnih stvari u kojima ti svijet obećava ispunjenje i mir jer je sve to jedna velika varka i zamka. Okreni se na drugu stranu, pođi drugim putem jer jedini mir ti samo Bog može dati.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

37 + = 42