Misli Benedikta XVI. koje daju ohrabrenje

“Istinska se radost često skriva iza malih stvari i postiže se vršenjem svakodnevnih obveza duhom služenja.” – 24.10.2005., govor hodočasnicima.

“Punoljetna i zrela vjera je ona koja je najdublje ukorijenjena u prijateljstvo s Kristom. To nam daje kriterij da razlikujemo između istinoga i pogrešnoga, između prijevare i istine. Toj vjeri moramo omogućiti da dozrijeva, k toj vjeri moramo voditi stado Kristovo.”

“Mislim da je za samu Crkvu bilo vrlo važno da nakon jedne velike aktivnosti dobije i vidi lekciju muke, da se Crkvu može voditi i po muci i da ona upravo po muci postaje zrela i životna.” –  Iz knjige „Svjetlo svijeta“

“Tako me u mojemu životu s jedne strane uvijek pratila tema Krista kao živoga, prisutnoga Boga, Boga koji nas ljubi i liječi patnjom, a s druge strane i tema ljubavi – sa sviješću da je to ključ kršćanstva, da ga se mora iščitavati odatle.” – Iz knjige “Svjetlo svijeta”.

“Mislim da je jedina prava drama povijesti upravo činjenica da se sve suprotstavljene strane u krajnjoj liniji mogu svesti na ovu formulu: reći DA ili NE ljubavi.” – Iz knjige “Sol zemlje”.

“Ako hoćemo da u svijetu nešto pođe naprijed, onda je to moguće samo polazeći od mjerila onoga Boga koji kao zbiljnost dolazi k nama. Euharistija može tako oblikovati ljude da nastane nešto novo.” – Iz knjige “Svjetlo svijeta”.

“Kršćanski se nadati znači biti svjestan zla, a ipak s povjerenjem ići ususret budućnosti.” – Iz knjige “Sol zemlje”.

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

4 + 5 =