Mnogo radi tko dobro radi

Za Isusa su oni koji su ga slijedili ukorak s ljubavlju zapisali: “Sve je dobro učinio”. Nisu napisali da je mnogo uradio, već da je dobro uradio.

Ritmovi vremena se mijenjaju, mjerila se se pomiču. Bilo je vremena kad je u cijeni bila kakvoća, danas se više drži do kolikoće. Ljudi nabrajaju koliko imaju knjiga, koliko slika, koliko novaca, koliko prijatelja, koliko… koliko… Kazuju također koliko su uradili, koliko rade. Time se pomalo hvastamo jer to danas vrijedi.

No ako se gleda na trajnost onda svakako kakvoća ima prednost pred kolikoćom. Ostaje kao vrijedno ono što je kvalitetno. A i što se osobnoga zadovoljstva tiče, dublje je zadovoljstvo i istinskiji užitak što ga čovjek ima u dobro obavljenu radu, nego u mnogu a slabu djelu.

Loše napravljen posao redovito traži da ga se prenapravi i na taj način “mnogo” pretvara u “malo”. I obratno, dobro napravljen posao pretvara se zapravo u “puno”, jer je trajan.

Isus, gledano količinski, nije puno uradio. Imao je malo godina za svoje djelo. Od tih nešto više od trideset godina, naučavanju posvetio je oko tri. No ono što je radio, radio je dobro. I zato je mnogo uradio. To uostalom pokazuje povijest.

Ivan Golub, Izvor: Čežnja za licem

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

20 − 12 =