Molitve za štovanje Božjega milosrđa

Riječi Milosrdnoga Isusa svetoj Faustini Kowalskoj

Obećavam da se duša koja bude štovala ovu sliku neće izgubiti. I obećavam joj već ovdje na zemlji pobjedu nad neprijateljima, a osobito u času smrti. Ja sâm branit ću ju kao svoju čast.

Te dvije zrake označuju krv i vodu… (one) izviru iz nutrine mojega milosrđa u trenutku kada je moje umiruće srce na križu bilo kopljem probodeno.

Kćeri moja, govori cijelomu svijetu o mojemu neshvatljivom milosrđu. Želim da svetkovina milosrđa bude utočište i zaklon svim dušama, osobito bijednim grješnicima. Toga su dana otvorene nutrine milosrđa mojega i ja izlijevam čitavo more milosti na duše koje se približe izvoru mojega milosrđa. Duša koja pristupi ispovijedi i sv. pričesti zadobit će potpuni oprost od grijeha i kazni. Neka se nijedna duša ne boji meni približiti, makar joj grijesi bili crveni kao skerlet. Svetkovina milosrđa izvire iz moje nutrine i želim da se slavi u prvu nedjelju po Uskrsu.

Duše koje šire slavu mojega milosrđa štitit ću čitavoga života njihova kao što nježna majka zaštićuje svoje dojenče. U času smrti ne ću im biti sudac, nego milosrdni otkupitelj. U tomu posljednjem času duša nema druge zaštite osim mojega milosrđa. Blago duši koja se za života uranjala u izvor milosrđa jer je ne će stići pravda.

Prije nego dođem kao pravedni sudac, otvaram širom vrata svojega milosrđa. Tko ne želi proći kroz vrata milosrđa, mora proći kroz vrata moje pravednosti.

Duše koje budu molile ovu krunicu obuhvatit ću svojim milosrđem za života, a osobito u času smrti.

Čovječanstvo ne će pronaći mira dok se ne obrati izvoru mojega milosrđa.

Reci napaćenomu čovječanstvu da se privine na moje milosrdno srce i ja ću ga ispuniti mirom.

Spasiteljevo obećanje umirućima

Kada se ova krunica moli uz umirućega, ublažuje se moj gnjev i neizmjerno milosrđe obuhvaća tu dušu, a nutrina mojega milosrđa potresena je poradi pregorke muke mojega Sina.

Devetnica u čast Božjemu milosrđu

Milosrdni Isus izrazio je sestri Faustini želju da se uoči svetkovine Božjega milosrđa obavi devetnica njemu u čast. Devetnica počinje na Veliki petak, a završava u subotu uoči prve nedjelje po Uskrsu – nedjelje Božjega milosrđa. (Devetnica se može moliti u bilo koje drugo vrijeme.) Gospodin je sv. Faustini rekao: “Želim da tijekom devet dana dovodiš duše izvoru mojega milosrđa kako bi crpile snagu, utjehu i svekolike milosti koje trebaju u životnim mukama, osobito u času smrti. Svakoga ćeš dana moliti mojega Oca milosti za njihove duše po mojoj pregorkoj muci.”

Prvi dan

Isus: Dovedi mi danas cijelo čovječanstvo, a osobito sve grješnike i uroni ih u more mojega milosrđa. Time me tješiš u gorkoj žalosti u koju me utapa gubitak duša.

Kao odgovor na Isusov poziv moli se Krunica Božjega milosrđa, a preporučuje se moliti i zazive Božjemu milosrđu.

Drugi dan

Isus: Danas mi dovedi duše svećenika i redovnika i uroni ih u moje neizmjerno milosrđe. One su mi dale snagu podnijeti pregorku muku. Po njima se kao kroz rukavce izlijeva moje milosrđe na čitavo čovječanstvo. Slijede molitve kao prvoga dana.

Treći dan

Isus: Danas mi dovedi sve pobožne i vjerne duše i uroni ih u more mojega milosrđa. Te su me duše tješile na križnome putu i bile kapi okrjepe usred mora gorčine. Slijede molitve kao prvoga dana.

Četvrti dan

Isus: Danas mi dovedi duše pogana i onih koji me još nisu upoznali. I na njih sam mislio u svojoj gorkoj muci. Njihov je budući žar tješio srce moje. Uroni ih u more mojega milosrđa. Slijede molitve kao prvoga dana.

Peti dan

Isus: Danas mi dovedi duše heretika i odmetnika i uroni ih u more mojega milosrđa. U gorkoj muci razdirale su mi tijelo i srce – moju Crkvu. Kada se vraćaju u jedinstvo Crkve, zacjeljuju moje rane i na taj mi način ublažavaju muke. Slijede molitve kao prvoga dana.

Šesti dan

Isus: Danas mi dovedi tihe i ponizne duše te duše male djece i uroni ih u more mojega milosrđa. Te su duše najsličnije mojemu srcu. One su me krijepile u mojoj gorkoj smrtnoj muci; vidio sam ih kao zemaljske anđele što bdiju uz moje oltare. Na njih izlijevam rijeke svojih milosti. Samo ponizna duša sposobna je primiti moje milosti. Poniznim dušama darujem svoje povjerenje. Slijede molitve kao prvoga dana.

Sedmi dan

Isus: Danas mi dovedi duše koje posebno časte i slave moje milosrđe i uroni ih u moje milosrđe. Te su duše najčešće oplakivale moju muku i one su najdublje prodrle u moj duh. One su živo ogledalo mojega milosrdnog srca. Te duše svijetlit će u budućemu životu posebnom svjetlošću. Ni jedna od njih ne će propasti u ognju paklenomu, u času njihove smrti posebno ću se brinuti za svaku od njih. Slijede molitve kao prvoga dana.

Osmi dan

Isus: Danas mi dovedi duše koje su u tamnici čistilišta i uroni ih u ponor mojega milosrđa. Neke rijeke moje krvi ohlade njihov oganj! Te duše posebno ljubim jer daju zadovoljštinu mojoj pravednosti. U tvojoj je moći donijeti im olakšanje. Uzmi iz blaga moje Crkve sve oproste i prikazuj za njih… O, kada bi znala njihove muke, neprestano bi za njih prinosila duhovnu milostinju i plaćala njihove dugove mojoj pravednosti. Slijede molitve kao prvoga dana.

Deveti dan

Isus: Danas mi dovedi ozeble duše i uroni ih u ponor mojega milosrđa. Te duše najbolnije ranjavaju srce moje. Moja je duša u Maslinskome vrtu doživjela najveće gađenje zbog ozeble duše. One su bile povod mojim riječima: “Oče, ukloni ovaj kalež, ako je to volja tvoja.” Za njih je moje milosrđe posljednja slamka spasa. Slijede molitve kao prvoga dana.

Krunica Božjega milosrđa

Moli se na običnoj krunici.

Na prva tri zrnca:

Oče naš

Zdravo Marijo

Vjerovanje

Slijedi pet desetica:

Velika zrnca

Vječni Oče, prikazujem ti tijelo i krv, dušu i božanstvo preljubljenoga Sina tvojega, Gospodina našega Isusa Krista, kao zadovoljštinu za grijehe naše i cijeloga svijeta.

Mala zrnca (deset puta)

Po njegovoj pregorkoj muci, budi milosrdan nama i cijelomu svijetu.

Završetak krunice

Sveti Bože, sveti jaki Bože, sveti besmrtni Bože, smiluj se nama i cijelomu svijetu! (triput)

Zaključna molitva

O Krvi i Vodo što potekoste iz Srca Isusova kao izvor milosrđa za nas, uzdam se u tebe!
Marijo, Majko milosrđa, moli za nas!
Isuse, uzdam se u tebe! (triput)
Smiluj se nama i cijelomu svijetu, Gospodine!

Moli neprestano ovu krunicu koju sam te naučio. Onomu tko je bude molio udijelit ću veliko milosrđe u času smrti.

Izvor: Wikisource.org

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

63 − = 57