Nanovo se roditi znači nanovo uspostaviti odnos s Ocem i dopustiti da nas obnovi svojim Duhom!

Odgovori mu Isus: »Zaista, zaista, kažem ti: tko se ne rodi nanovo, odozgor, ne može vidjeti kraljevstva Božjega!« Kaže mu Nikodem: »Kako se čovjek može roditi kad je star? Zar može po drugi put ući u utrobu majke svoje i roditi se?« Iv 3, 1-8

Pitanje kojega je postavio Nikodem – Kako se čovjek može roditi kad je star? – pitanje je s kojim se, u određenom smislu, susreće svatko tko želi u svom životu učiniti neku promjenu. Kako promijeniti stare navike? Kako promijeniti obiteljske odnose ostarjele u svom izričaju i shvaćanju? Kako nanovo roditi ljubav među osobama u kojima je ljubav zamrla i ostala samo stara navika?

Nanovo se roditi prije svega znači nanovo uspostaviti odnos s Ocem: iznova mu se predati i dopustiti da nas obnovi svojim Duhom, da nas nanovo rodi. Tako obnovljeni moći ćemo nanovo rađati naše zamrle živote i ugašene odnose s bližnjima, novim očima gledati već poznate nam ljude i navike, i u njima otkrivati ljepotu koja nam je do tada bila skrivena. Život tada postaje avantura Duha: Čuješ mu šum a ne zna odakle dolazi i kamo ide.

don Boris Vidović

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

19 − = 9