Naša slika Boga postat će jasnija što naš život postane veći odraz života kojim je i Isus živio

Svatko od nas doživljava Boga na svoj način iako ispovijedamo istu vjeru.

Svatko od nas Boga vidi na svoj način. Svaka ta slika jednim je dijelom istinita ali i nedovoljna, a jednim dijelom pogrešna. To je sasvim prirodno jer smo svi mi različiti, svi gledamo svijet iz različite perspektive, različitih okolnosti, različitih iskustava i različite prošlosti. Mogli bismo reći da je prava slika Boga zbroj svih naših slika o njemu i još beskrajno mnogo toga, što dok smo na ovoj zemlji nikada u potpunosti nećemo moći razumijeti i do kraja spoznati.

No ponekad želimo mijenjati onu sliku Boga koju ima drugi, uobražavajući da je naša slika Boga mnogo bolja nego tuđa, da je naša slika ispravnija i da to Bog od nas traži. To nažalost mnoge ljude koji autentično žive svoju vjeru vrati, ne samo korak, nego kilometar natrag. Žalosno je ponekad što su mnogi ljudi koji su imali puno jasniju i bližu sliku Boga udaljili se od te slike i prihvatili onu dalju, možda i nejasniju sliku, jer su ovi koji su im je nametali bili glasni, nasilni, nametljivi i isključivi.

Svako od nas treba mijenjati svoju sliku, pročišćavati je, a to može samo onda ako se svakoga dana trudi živjeti po onim Božjim zapovijedima, ako se svakoga dana nadahnjuje na izvorima Svetog pisma, razgovara sa živim Bogom u molitvi, živi sakramentalnim životom i shvaća da je vjera bez djela mrtva.  Najbolje nam to govori ona mudra priča u kojoj je čovjek potrošio pola svoga života pokušavajući mijenjati svijet, da bi kasnije prešao na mijenjanje svojih bližnjih, te je na kraju shvatio da jedino sebe treba promijeniti.

Naša slika Boga postat će sve bliža i jasnija što naš život postane veći odraz života na koji je i Isus živio, što se više budemo pronalazili u njegovim riječima i što one budu postajale inspiracija i temelj za naš svakodnevni život. Tražeći Njegovu volju u svom životu i ispunjavajući je u svim svakodnevnim situacijama sve više i sve bolje ćemo spoznavati njegovu pravu sliku i shvatiti da će se i drugi promijeniti samo onda kada vide da smo mi postali sol zemlje i svjetlost svijeta.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 5 = 2