Naučimo cijeniti svaku nijansu ljepote života jer to je veliki poklon Božje ljubavi!

Osjećaji su bogatstvo našega života.

Oni čine da naš život ne bude crno-bijeli film već daju široku lepezu boja koja svaki dan života čini jedinstvenim i neponovoljvim. Oni nas vode naprijed kroz život ali nas često i vraćaju natrag. Ponekad je potrebno tako malo da se iz nas izvuče jedan fini lijepi osjećaj a nekada još manje da pokažemo onu svoju negativnu prirodu. Život se ponekad čini kao brod na olujnom moru različitih osjećaja, a ponekad kao lađa u mirnoj luci.

To je sve dio naše ljudske prirode koja je dar od Boga. Zato kada smo sretni, ushićeni, radosni, budimo spremni predati ta stanja Bogu, budimo zahvalni za život i ti pozitivni osjećaji biti će još učestaliji i snažniji. Naučimo cijeniti svaku nijansu ljepote života jer to je veliki poklon neograničene Božje ljubavi prema nama. Tako ćemo smanjivati prostor za ona negativna i depresivna stanja. Zahvalnost je ključ sreće i prepoznavanja onih malih svakodnevnih blagoslova koje nam Bog šalje.

No ponekad smo potišetni, imamo osjećaj da nas drugi ne razumiju, da su daleko od nas, štoviše doživljavamo snažne tjelesne, emocionane i duhovne povrede koje donose jako bolne osjećaje. Prepuštanje njima vodi nas u začarani svijet negativnosti koji je početak nastanka svih bolesti. Dakako da ne želimo da nam ta stanja uzimaju dobar dio naših života. Sve što možemo je predati tada ta stanja Bogu, predati ljutnje, nemire, tjeskobu, strahove i ostale negativne osjećaje koji su postali dio naše ljudske prirode, i u vjeri strpljivo čekati njihov preobražaj.

Sunce zamijeni oblake na nebu, jutro zamijeni noć, i opet smo na novom početku u krugu života. Sve je to dio ciklusa života, te za jedne i druge trebamo biti zahvalni, jer u njima se nalaze brojni odgovori na pitanja smisla života. Dijelimo pozitivne osjećaje s drugima, budimo oni koji će pomoći drugima da se lijepo osjećaju u našoj blizini svjesni da smo svi mi braća i sestre, i djeca Božja na putu prema istoj nebeskoj kući. A kada dođu negativni osjećaji prihvatimo ih kao dio našega križa preko kojega smo opet na putu prema istom cilju.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

44 − = 36