Nauči cijeniti Božju prisutnost u svome životu!

Nauči cijeniti Božju prisutnost u svome životu. Neka ti ne bude to svejedno!

Čovjek najvrijednijih stvari postane svjestan onda kada ih izgubi, kada ih više nema. Nauči biti zahvalan na najvećem daru kojega si primio a to je da te Bog prati u svakodnevnim tvojim traženjima i lutanjima. Nemoj misliti da on tu nije zato što ga ne vidiš, mnoge stvari u životu ne vidiš a znaš da si njima okružen i osjećaš to po njihovim posljedicama.

Nauči cijeniti Božju prisutnost u svome životu. Nauči biti zahvalan za to što ti se danas netko nasmijao, ponudio ti svoj zalogaj, odlučio s tobom izaći na kavu, prošetati, povesti te na posao, pogledati s tobom neki film ili nešto slično. Sve su to znakovi Božje prisutnosti kojima ti želi uljepšati tvoja svakodnevicu, učiniti da vidiš smisao života u malim stvarima i da se raduješ u tim stvarima koje ti se besplatno daju.

Nauči cijeniti Božju prisutnost u svome životu. Prihvati stvari i koje ti se ne sviđaju. U životu ne ide sve uvijek onako kako očekujemo, planovi se izjalove, problemi se namnože, ljudi se okrenu, snovi se ugase i ostaješ sam i pitaš se zašto se tebi to dogodilo. Nemoj se prepasti i odustati, to se događa svima, to je dio procesa rasta i sazrijevanja, to je dokaz da si čovjek kao i svi drugi koji pada ali i ima snage i hrabrosti prepoznati tu Božju prisutnost, osjećati se drugačije i nastaviti naprijed.

Kada naučiš cijeniti Božju prisutnost u svome životu vidjet ćeš da je svaki dan važan, počet ćeš promatrati svijet i ljude na drugačiji način, kao Božju djecu i svoju braću i sestre. Kada naučiš cijeniti Božju prisutnost shvatit ćeš da vrijediš više nego što misliš jer Bog dolazi u tvoju blizinu, i želi s tobom prijateljevati. Kada osjetiš veličinu te ljubavi željet ćeš je podijeliti s drugima isto onako kako je i Bog dijeli s tobom.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

74 + = 81