Naučiti planirati svoju svakodnevicu s Bogom neopisivo je lijepi osjećaj!

Možemo isplanirati cijeli svoj život onako kako hoćemo, ali bez Boga naši planovi nemaju svoju snagu i pitanje je koliko će opstati.

Vrijeme, okolnosti, drugi ljudi i tisuću drugih oluja svakoga nas dana guraju s našega puta i pitamo se koliko je snage potrebno da bismo na njemu ostali i zadržali se. No ne radi se o nikakvoj snazi, radi se samo o tome da se povučemo u sebe i preispitamo svoje planove, potražimo u molitvi i samoći Božju volju za naš život.

Planirati s Bogom znači ne gledati svoj život samo iz prizemne perspektive, niti iz dosega samo ovoga današnjeg dana, već biti svjestan da je vrijeme koje imaš njegov neprocjenjiv dar koji ti je darovan da bi ovaj svijet ostavio boljim iza sebe.  Planirati s Bogom znači prestati se opterećivati brigama što treba napraviti, kako treba napraviti, kakve će biti zapreke, tko je protiv nas, tko je za nas, već imati hrabrosti učiniti stvari po svojoj savjesti i mirno gledati naprijed.

Planirati s Bogom znači ne odustati kada dođu trenuci krize već gledati u njima sredstvo koje nas čini jačima, potražiti poruku koju nam ostavljaju i shvaćati sve to kao dio njegovog plana kojeg iz trenutne pozicije ne možemo vidjeti, ni razumjeti. Planirati s Bogom znači otvoriti oči u trenucima kada nije sve onako kao bismo željeli ne zabadajući glavu u pijesak te prihvatiti trenutni poraz kao jednu stepenicu koja vodi prema konačnoj pobjedi.

Planirati s Bogom znači pronaći u sebi zadnji atom snage kada misliš da više ne možeš i nastaviti dalje koliko god ti bilo teško jer dobivaš njegovu snagu i znaš da niti jedna poteškoća u tvom životu nije bez ikakvoga smisla. Kada naučimo s njime planirati svoju svakodnevicu onda smo naučili i planirati svoj život, a to je neopisivo lijepi osjećaj, to je najveće životno ispunjenje jer smo svjesni da nismo sami, niti ostavljeni u svojim poteškoćama i problemima već uvijek uz nas ide i naš Bog.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

35 − = 29