Ne gledaj na probleme, gledaj na Boga!

Ne gledaj na probleme, gledaj na Boga.

Neka te ne straši njihova veličina, oni su tu samo da se poveća tvoja vjera. Problemi nisu znak da je tvoj život upropašten, oni su samo znak da rasteš i razvijaš se. Bol koju osjećaš nije tu da ti uništi život, nego da te preusmjeri na ono što je zbilja važno a na što si možda zaboravio u trenucima kada ti sve u životu ide i kada se nemaš zbog koga ili čega zabrinjavati.

Ne gledaj na probleme, gledaj na Boga. Oni su tu samo neko vrijeme, i proći će, i nakon njih će opet sve biti u redu. Kao što nakon svake kiše ponovno izađe sunce i kao što nakon svake zime ponovno dolazi proljeće, oni su znak našega života, ciklusa koji se ponavlja u kru. Ne smiju nas natjerati da se zatvorimo od života, da se zavučemo u svoje mišje rupe i da ništa više ne pokušavamo već da nakon njih budemo još jači i spremniji suočiti se sa svim životnim izazovima.

Ne gledaj na probleme, gledaj na Boga. Kada imaš nekoga tko te bezuvijetno voli, zar je važno tko ti podmeće nogu, tko iza leđa priča loše o tebi, kome su tvoje misli i osjećaji na zadnjem mjestu, tko te traži samo kada mu nešto treba, važno je samo da imaš nekoga kome uvijek možeš doći i reći sve brige i probleme, kome se možeš povjeriti, reći sve što nosiš na duši i tko će te razumijeti bez obzira što se dogodilo.

Ne gledaj na probleme, gledaj na Boga. Ako ne budeš gledao na njih, njihova snaga će oslabjeti a narast će snaga onoga na što budeš usmjeren. Problemi su naše lekcije života, prilika da vidimo tko je uz nas kada nam je teško a tko se samo pretvara da je prijatelj. Problemi su tu da shvatimo da je Bog pristutan u svakom trenutku našega života a ne samo onda kada nam cvatu ruže, tu je s nama i govori nam da gledamo u njega a ne u svoje probleme.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

+ 14 = 24