Ne stavljaj upitnik tamo gdje je Bog odavno stavio točku!

Mnogo puta smo svjedoci da nije uvijek lako prihvatiti Božju volju, pogotovo kada se iz naše perspektive čini teška i bolna, ali je jedino rješenje.

Kada nešto nije onako kako smo zaželjeli i odlučili onda mi znamo postavljati bezbroj pitanja. Zašto ovo, zašto ono, zašto ja, zašto ne drugi? Ali Bog nam ne priča puno riječima, jer zna da čovjek može imati sve argumente i dokaze, i da opet neće vjerovati ako ne želi, ili s druge strane ako želi vjerovati, povjerovat će bez istih. Zato ne stavljaj upitnik tamo gdje je Bog odavno stavio točku. Povuci se u sebe i sačekaj dok se prašina vanjskog svijeta i sjaja smiri i tada ćeš vidjeti istinu.

Ne stavljaj upitnik tamo gdje je Bog odavno stavio točku. Mnoge stvari u svijetu su danas upitnik i ostat će pod pitanjem, ali u večini slučajeva problem je u nama, problem je što je naše srce maleno i ne može prihvatiti odgovor, što ne može primiti odgovor dok je okno kroz koje gledamo svijet nečisto. Bog želi očistiti naše srce da bismo razumijeli  zašto se stvari događaju kako se događaju. On nam na tim stvarima pomaže imati povjerenja u njega, učiti i rasti te tako doći do odgovora.

Ne stavljaj upitnik tamo gdje je Bog odavno stavio točku. Nekada više informacija i saznanja ne mijenjaju naše viđenje svijeta ako se nismo otvorili Bogu. S vjerom dobivamo odgovor na svaki „zašto“ i „kako“ u svijetu. S postavljanjem novih i dodatnih pitanja dolazimo do novih enigmi i sumnja, te se počinjemo vrtjeti u začarani krug iz kojega nema izlaza. Pitanje koje postavljamo nije često znak naše potrage za znanjem i istinom, nego znak ne prihvaćanja onoga što primamo.

Ne stavljaj upitnik tamo gdje je Bog odavno stavio točku. Kada povjeruješ u Boga iz daljnje perspektive vidjet ćeš da si dobio najbolji mogući odgovor. Shvatit ćeš da ti je Bog dao mnogo bolje od onoga što si i mogao zaželjeti i zamisliti, ali vjerojatno si ti u svojoj glavi imao sliku samo onoga što si želio i to te ograničilo. Zato vjeruj da ni sam ne možeš sebi zamisliti i dalji bolje od onoga što ti može dati Bog. Prihvati to!

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

95 − 90 =