Izbavi nas od zla

U nekim prijevodima ova molba glasi: «Nego izbavi nas od Zloga (Sotone)». To je u biti isto: tamo gdje je zlo, tamo je Sotona kao njegov izvor i vođa. Vapaj «izbavi nas od zla» znači da mi već jesmo u zlu. Zlo je svuda oko nas, zlo nas udara sa svih strana i na bezbroj načina, zlo susrećemo na svakom koraku, često i sami pristajemo na zlo.

Zlo je primamljivo, nudi brza rješenja, čini se da ćemo njime riješiti sve, da je to najbolji put uspjeha i ostvarenja svojih ciljeva. Nas treba netko izbaviti jer sami ne možemo. Čovjek je bez Boga nemoćan pred zlom! Zlo je laž, prijevara, zamka. Jedino istina može čovjeka osloboditi od zla. A istinu nam pruža Bog! Njegov put, njegove zapovijedi, njegova Riječ pružaju istinu čovjeku. Druge istine nema! Moleći ovaj zaziv, molimo od Boga da nam neprestano pokazuje tu svoju istinu da se u zlu ne izgubimo.

Od zla ne možemo pobjeći. Sotonu ne možemo mi pobijediti. Pobijedit će ga jednom zauvijek Bog! A do tada? «Tko ne uzme svoj križ i ne ide za mnom, ne može biti moj učenik», rekao je Isus. Isus je umjesto bijega od zla, prihvatio križ i pobijedio zlo. To ne znači da se nemam pravo braniti, to znači da je zlo neizbježno i da se kvalitetno može pobijediti jedino na Isusov način, strpljivim prihvaćanjem križa i opraštanjem.

Izvor: www.srce-isusovo.com

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 76 = 84