Neka nas Presveto Trojstvo vodi putovima svoje ljubavi ostvarujući u nama radost kojoj nema kraja!

Za nas vjernike sve velike svetkovine koje nas povezuju s Bogom uvijek su posebne i toliko važne. Tako i današnje svetkovina dio je velikog misterija i otajstva koje s toliko ljubavi jedino i možemo shvatiti.

I premda nam je toliko toga nepoznato u svoj svojoj ljubavi pristupamo ovom otajstvu u poniznosti. Bez poniznosti nije moguće shvatiti ovu svekoliku ljubav Božju koju je Bog za nas učinio. To otajstvo koje nam je dano u nama ima veličanstvena i divna djela Božja. Uvijek se bunimo kako nam je Bog daleko. Trajno se na njega nešto žalimo. Ona nam je postao onaj kojega uvijek okrivljavamo. U njemu uvijek tražimo krivca za svoje situacije kako bi smo opravdali svoje pogreške svoj promašeni život koji smo sami organizirali. I upravo kad vjernik želi živjeti mimo Boga i njegove ljubavi uvijek upada u obijest prigovaranja. Jer sve što radimo uvijek je to ono što mislimo da je za nas najbolje. No dali je to tako. Pred nama uvijek stoji mogućnost da u svom životu odabiremo život s Bogom ili bez njega. I u tom trenutku pred nama stoji odgovornost.

Odgovornost kojega se današnji čovjek boji. Jer pred Bogom se ne može biti nikako drugačije nego odgovoran. Za sve što činimo, za sve što mislimo, za sve što govorimo snosimo odgovornost. Jer tamo gdje nema odgovornost nema ni ljubavi. Sve smo mi u svom životu sveli samo na jednu dimenziju u kojem trajno okrivljujemo nekoga drugoga. No nikada ne preuzimamo odgovornost prema svojim činima. A naši čini uvijek su oni za koje snosimo breme kojima smo sebi organizirali život. I u tome je dar današnje svetkovine da prestanemo više okrivljivati onoga koji nas ljubi. Današnjom svetkovinom za nas je toliko važno upoznati ovo divno otajstvo koje nas ispunja i ostvaruje radost u nama. Zato je toliko važno prepustiti se da nas Bog odgaja po svojoj volji. Mi sebe uvedemo i u napast. Uvedemo sebe u bezizlazne situacije prepune zavrzlama.

No Bog nas poziva na život radosti. Kad otkrijemo tu ljubav Božju onda naš život postaje osmišljen i blagoslovljen. Pred današnjim otajstvom svetkovine Presvetog Trojstva volio bih da upoznamo Oca kao izvora radosti svakog očinstva. Možda je slika našeg oca stvorila sasvim drugi pristup nebeskom Očinstvu. Onaj koji je izvor svake blagosti iz negativne slike našeg biološkog oca može nas odvesti u sasvim drugom smjeru. Zato danas dođi i upoznaj Oca nebeskog koji s ljubavlju neizmjernom ljubi svakog od nas. On je onaj koji uvijek poštuje našu volju. On je onaj koji s ljubavlju svakog od nas prihvaća pa i kada kao rasipni sinovi i kćeri tražimo svojevoljnost svoje obijesti i u tvrdoglavosti ustrajemo u svojoj bahatosti. On je onaj koji je prepun strpljenja. Prepun blagosti i bogat milosrđem oproštenja.

Zato danas otiđi priđi svom nebeskom ocu vratimo se njemu koji nas u ljubavi uvijek uči čovještvu koje posvećuje i novom snagom svakog od nas obnavlja. U današnjem danu kao sinovi i kćeri nebeskog Oca nasljedujmo Njegova sina Isusa Krista. Ona nam je najdivniji primjer da je moguće ovaj živo živjeti punim plućima uronjenosti u ljubav očevu koja posvećuje. I dopustimo da nas Duh Sveti oblikuje na život svetih i blagoslovljeni jer po Duhu Svetom postajemo nova stvorenja. Otvorimo se danas ovom svetom otajstvu i zađimo u prisutnost svetoga. Ako nas je život ranio od našeg oca, brata sestre zađimo u zaštitu Božje ljubavi. Prepustimo se da nas Bog izliječi od naših životnih trauma i dopustimo da nas Bog u svojoj ljubavi preoblikuje u nova stvorenja neizmjerne ljubavi. Budimo oni koji će upoznati danas Očevu ljubav, sinovsku poslušnost i mir te Duhovsku utjehu. Neka nas Bog blagoslivlje i iz dana u dan vodi putovima svoje ljubavi ostvarujući u nama radost kojoj nema kraja. Koji je s nama do raja svijeta kao ljubavi i mir. „Pođite dakle i učinite mojim učenicima sve narode krsteći ih u ime Oca i Sina i Duha Svetoga i učeći ih čuvati sve što sam vam zapovjedio. I evo, ja sam s vama u sve dane – do svršetka svijeta.“

don Damir Bistrić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

7 + 3 =