Nema drugog izvora sreće osim Boga!

Današnje evanđelje nas glasno poziva na obraćenje. Ivan Krstitelj u pustinji poziva na obraćenje, što će biti i najveća Isusova zadaća.

Što znači obratiti se. Čovjek uviđa da je put kojim se zaputio krivi put, stranputica koja vodi u provaliju. Kao što provalija nije radost nego strahota tako i krivi put koji vodi u provaliju također je žalosni put, koji obećava radost, a rađa žalošću. Nema ništa važnijega i hitnijega doli povratak na pravi put koji vodi u nebo i naziva se put radosti. Danas crkva slavi i bezgrješno začeće Marijino. U djevici i Božjoj majci susrećemo čovjeka kakvoga je Bog izmislio: svetoga koji posve zrači ljepotom i iznutra i i zvana. Marija je od početka svoga bića slobodna od istočnoga grijeha i svakog drugoga osobnog grijeha. Ona je također slobodna od grijeha u svemu što je radila. Njena ljubazna poslušnost Boga bila je izraz najveće slobode. Marija je sva obasjana milošću Božjom i nama svima je putokaz spasenja. Ona je primila u svoj život Riječ Božju koja je bila njeno svjetlo i utjeha u svim poteškoćama života. Na nju se odnose riječ: Raduje se duša moja i duh moj u Bogu mome spasitelju. On pogleda na malenost službenice svoje i odsada će me zvati blaženom svi naraštaji.- To se odnosi na svakoga tko sluša Boga i primi ga u svoj život.

Bog je jedini izvor sreće koju daje samo On. Drugog izvora sreće nema. Kao što ribar mami ribe udicom na kojoj se nalazi privlačni mamac koja vara ribu koja ne vidi da je mamac na nevidljivoj udici koja će je stajati života, tako i krivi putovi koje nazivamo grešnim putovima nude čovjeku užitak koji vodi u nesreću. Najljepša slika tog puta je droga, kocka i neumjereni alkohol koji daje na početku užitak, a nakon toga ga droga ili pijanstvo veže i uništava mu zdravlje i život. Čovjek se rađa bez ikakva znanja. Prvi učitelji djeteta su roditelji i nakon toga škola mu otvara oči da razlikuje korisno od nekorisnoga.

I nebeski naš Otac govori svojoj djeci kroz savjest i konačno objavom Isusa Krista ih poučava što je dobro, a što zlo. Ivan Krstitelj najavljuje dolazak Isusov s pozivom: Obratite se, Bog će vas ne samo poučiti nego i pomoći po onome koji već se nalazi u vašoj sredini da se oslobodite. On dolazi da skrši zlo. Može se mirne duše reći da je Isusov glavni posao da ljude pouči u poznavanju nebeskog Oca i oslobodimo od ovisnosti o zlu koje ih udaljuje od Božje ljubavi koja daje život. One koji se obrate, pere od grešne prošlosti i daje im mogućnost za radosnu sadašnjost, koja vodi u sretnu budućnost. Inče se ljudi skoro nikako ne mogu osloboditi zlih navika, droge i drugih opijatima u liječenju ako se ne povrate Kristu koji im daje pravi cilj života, ljubav Oca nebeskoga. Pitajte ljude koji su dušom prisutni na svetoj misi osjećaju li se radosnije nakon svete mise. Bez sumnje će to potvrditi. Oni koji ne mogu jedan sat biti na misnom slavlju koje Crkva predlaže kao dužnost zaraženi su nekom ovisnošću od zlu i nisu u stanju uživati radost koju Bog daje. Obratite se od zlih djela.

don Luka Vuco

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 5 = 2