Nema najvažnijeg dana u tvom životu, s Bogom je svaki dan najvažniji!

Nema najvažnijeg dana u tvom životu, s Bogom je svaki dan najvažniji. Apsolutno svaki dan i u to moraš sebe uvjeriti.

Nemoj dopustiti da ti i jedan dan bude manje vrijedan, da računaš da u njemu nema prostora i mogućnosti da se dogodi nešto jako lijepo i važno. Niti jedan dan nemoj podcijeniti govoreći da nije važan u svom životu jer svi su oni djelići mozaika koji tvore veličanstveno zdanje koje tek iz jedne kasnije vremenske perspektive možeš razumjeti.

Svaki dan u tvom životu je najvažniji jer u svakom danu možeš osjetiti one najdublje osjećaje koje ti pruža ljubav ili blizina neke drage osobe, koje ti daje saznanje da si nekome učinio ovaj život boljim ili da si se makar za korak približio ostvarenju svojih snova. U svakom danu trebaš se boriti protiv svojih unutarnjih neprijatelja bilo to grijesi, strahovi, sumnje, nesigurnosti, nedostaci ustrajnosti ili bilo što drugo što te sprječava da živiš dostojan život djeteta Božjega.

Nema najvažnijeg dana u tvom životu, svaki dan je avantura za sebe, priča koju samo ti možeš ispričati i učiniti nezaboravnom. Nemoj dopustiti da se tvoja razmišljanja neprestano vrte oko toga što će drugi ljudi reći ili pomisliti, te da oni postanu oni koji oblikuju tvoje stavove ili određuju tvoje osjećaje. Boga stavi u sredinu i nećeš pogriješiti. Očisti svoje srce od taloga zla i pričaj priču onako kako ti iz dođe srca koje si oblikovao po Isusovu srcu, pričaj je onako da se jednoga dana ne kaješ za niti jedno svoje djelo već da ponosom staneš iza svega i kažeš: to je moj život.

Svaki dan u tvom životu je najvažniji jer u svakom danu možeš biti čovjek koji će dati sve od sebe ne gledajući hoće li mu biti uzvraćeno, čovjek koji će biti tu za druge uvijek kada treba. Nemoj se okretati za danima koji su prošli, niti gledati u one koji su ispred tebe, već živi ovaj današnji dan ne tražeći potvrdu od nekoga drugoga što trebaš u njemu učiniti ili gdje trebaš otići, samo u molitvi traži Božju volju i to će ti biti dovoljno. Kada svaki dan počneš gledati kao najvažniji on će to doista i postati jer s Bogom je svaki dan najvažniji.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

51 + = 55