Nikada briga ne može pomoći da stvari budu drugačije, vjera u Isusa može!

Nikada briga ne može pomoći da se loše stvari ne dogode, vjera u Isusa može.

Briga ti može samo uzeti tvoj mir, sposobnost rasuđivanja, mogućnost uživanja u stvarima koje su dobre. Može ti uzeti lijepe trenutke s osobama koje te vole i poštuju, može ti ukrasti radost s kojom pristupaš životu, a može ti razoriti sve ono što si godinama gradio i u što si cijeloga sebe ulagao. Misliš li da se nakon svega još isplati brinuti za nešto što se nije dogodilo?

Nikada briga ne može pomoći da stvari budu drugačije, vjera u Isusa može. Briga ti može samo zamutiti pogled, zastrašiti tvoje srce da postaneš neodlučan i da se pitaš koje izbore donijeti i među kojim ljudima potražiti zaštitu. Nikada ti briga ne može povećati vjeru u tvoje snove, može samo ojačati tvoje strahove i sumnje da što prije odustaneš od svega i počneš se pitati koliko sve to ima smisla, i da posumnjaš u sve svoje talente i sposobnosti.

Nikada briga ne smije ovladati tvojom emocionalnom sudbinom, jer ćeš se zatvoriti u sebe, udaljiti od svega i počet život gledati kao katastrofu. Ne daj joj da oduzme tvoje vrijeme koje bi proveo okružen ljudima i stvarima koje voliš, da zaposjedne tvoj temperament i da se ljudi s vremenom počnu udaljavati od tebe jer im tvoja prisutnost više ne odgovora. Nemoj da pomuti tvoju zrelost da počneš donositi odluke koje prijete tvom samopoštovanju i tvojim vrijednostima.

Nikada vam briga ne može pomoći dobiti borbu, jer ste u njoj sebe već stavili u stanje gubitnika, osudili na propast. Kada počnete brinuti sjetite se cijelog mora briga koje ste nekoć brinuli, a nikada se nisu dogodile, sve te puste brige su vam ipak napravile veliku štetu, jer su isisale iz vas svu životnu snagu i energiju koju ste mogli usmjeriti u nešto dobro. Umjesto da se usmjerite na brigu, usmjerite se na izvore svoje snage a to je vjera u Isusa, samo na taj način izać ćete iz svih izazova kao pobjednik shvaćajući da briga nikada nije i neće imati smisla.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

65 − = 57