Njemu sve pripada

Bog je uvijek veći od okvirâ u koje ga mi ljudi znamo zatvoriti, zato ne bismo trebali tratiti mnogo vremena zadržavajući te okvire!

Pred kraj života izjavio je Carl G. Jung kako mu nije jasno zašto pojedini njegovi pacijenti nisu nalazili rješenja svojih problema ni u smislu susreta s Bogom.

Osobno smatram kako odgovor na pitanje tko sam ja? moram tražiti upravo u Bogu. Jedino kad nađem vremena i smirim se u Bogu, moći ću pronaći sigurnost, širinu i slobodu da ja budem ja, da budem sve ono što jesam, da budem i manje i više od onoga što – zapravo – jesam. Jedino ako se upustim u rizik ulaska u Božju širinu, tek tada ću moći shvatiti kome pripada sve stvoreno.

Svi današnji sustavi isključuju, protjeruju i kažnjavaju druge da bi zaštitili identitete svojih pripadnika, da bi postigli ideološku čistoću. Samo Bog, jedini, zaštićuje sve one koje su sustavi isključili, koje su protjerali, koje su kaznili…

Bog zaštićuje i one koji njega žele uokviriti u svoje ideologije i u svoje projekte. Bog im daje uvijek novu prigodu da se u njemu smire, da pronađu širinu i sigurnost, da budu slobodni, i pronađu sebe…

Richard Rohr, Izvor: Svjetlo riječi

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

60 − 50 =