Oslanjajući se na Boga kao izvor snage moguće je zadobiti onaj mir za kojim čeznemo!

Božja riječ je uvijek ona koja vjernika izdiže i uspravlja pod različitim životnim bremenima. Prilično često gledamo svoje živote iz perspektive kako to i prorok Jeremija gleda.

Sve je više onih trenutaka koje jako teško emocionalno prolazimo jer je nastupilo vrijeme u kojem se dobrota verificira kao provokacija, istina kao samovolja. Nastupilo je vrijeme koje doista sve što je pozitivno stavlja pod noge, a ono što je negativno na pijadestal štovanja.

Nikako se ne možemo riješiti jednoumlja kojima manjina trenira svojim zastrašivanjima. Nikako se ne možemo dočepati pravorijeka istine jer je laž zavladala kao obujam životne norme. Ovo je sve preslika ustajalosti i otuđenja od Boga kao i u vrijeme proroka.

Svjesni smo mi svega, velika većina šuti, manjine se raspamete svojom umnošću i onda nastaju neke nove čudnovate forme kojima se pokušava ušutkati pravo stanje svega oko nas. Zato toliko osjećaja nemoći. Kad se uništi duša čovjeka onda je lako zavladati njegovim bićem. Jako smo propadljiva roba.

U naše srce uvuče se sve ono što je loše. Izanjavani smo od onih koji nam u životu mnogo znače. Svi nas promatraju kao nekakve kasice prasice i onda kad je sve zadobilo cijenu onda se nema što nastaniti u nama doli nezadovoljstva i besmisla.

Čitanja današnje nedjelje nas žele upoznati da svako stanje koje prolazimo je samo ono koje treba prepoznati kako se ne bi ravnodušnost uvukla u naš život jer tamo gdje je nastupila ravnodušnost nastupila je duhovna smrt. Iako nam je teško se nositi sa mnoštvom stvarnosti oko nas Bog preko proroka nam jasno poručuje. S nama je Gospodin. On je snažan.

Svi naši progonitelji posrnut će i neće nadvladati, čak štoviše postidjet će se i vječna se sramota njihova neće zaboraviti. Utješne su riječi Božje. Ma koliko netko bio zao i ma koliko mislio da može nekog ponižavati Bog to neće dopustiti. Sve se to može dogoditi samo ako svoj život stavimo u Božje ruke, kad naše povjerenje u Boga postane potpuno. On je tad naš izbavitelj iz svih ruku zlikovaca.

Hrabrosti nam je danas doista potrebno. Sve što je dobro i svi oni koji čine i žele dobro bivaju omalovažavani i izrugivani. Pojedinci zagađuju prostor našeg duha i takvi trajno znaju činiti samo jedno: uživati u svojoj zloči. Nikad nam nije vrijeme bilo naklonjeno, pa tako ni danas, jer se pod krinkom različitih sloboda umanjuje sloboda onih koji vjeruju. Umanjuje se mogućnost činiti dobro. Ozdravljati sve ono što je bolesno.

Božja je snaga za nas jasna, Krist tako lijepo kaže: „Ne bojte se ljudi. Ta ništa nije skriveno što se neće otkriti ni tajno što se neće doznati.“ Ovo je snažan poticaj za nas kako je jedino odvažnost svjedočenja evanđelja i Radosne vijesti najvažnije poslanje za svakog od nas vjernika.

Stoga se danas ohrabrimo, nemojmo se bojati. Za svaku stvar koju činimo, čimimo u Božjoj dobroti i njegovoj naklonosti. Prestanimo se oslanjati na svoje snage jer iz tih snaga onda izlazi većina fundamentalizma i pretvara nas u bezvjece. Oslanjajući se na Boga kao izvor naše snage moguće je zadobiti onaj mir za kojim čeznemo.

Vlastite istine potiču ponos i to onaj nezdravi ponos koji onda u nama stvara želju za osvetom, a tamo gdje je osveta nema Boga, niti Bog može djelovati. Ne zabrinjavajmo se za progonstva jer Bog se za nas zauzima. Odvažimo se i mi biti bolji vjernici koji molitvom, poniznošću i blagošću mogu mijenjati lice zemlje. Osnažite se u potpunosti ovim tjednom posvijesti koliko je Bog svemoćan nasuprot svim zlima. Zli neka procjenjuju i daju cijenu ljudima oko sebe pa zar i sam Krist nije procjenjen i njegov Božanski život za trideset srebrenika.

Ovim tjednom krenimo hrabro kroz život. Grijeh nam priječi mogućnost da se preko nas Božje djelo dovrši. Otvorimo svoje srce, uzdajmo se u Gospodina i neka nam on otvori mogućnost svjedočenja za ono što je dobro i sveto. Današnju nedjelju provedite u molitvi i posvećivanju sebe, i ovaj tjedan neka vas prati Božji mir i snaga. „Tko god se, dakle, prizna mojim pred ljudima, priznat ću se i ja njegovim pred Ocem, koji je na nebesima. A tko se odreče mene pred ljudima, odreći ću se i ja njega pred svojim Ocem, koji je na nebesima.«

Don Damir Bistrić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

77 − 67 =