Otkrića o slici Gospe od Guadalupe

Pojavak čudotvorne slike Gospe od Gauadalupe vezan je uz početak misionarske djelatnosti u novootkrivenom svijetu. Godine 1531. Gospa se ukazuje indijanskom obraćeniku Juanu Diegu, sa molbom da se podigne crkva u Njezinu čast na obližnjem brdu Tepeyac.

Gospin će naum biti ostvaren, i urodit obraćenjem više milijuna pripadnika autohotone populacije. Kao sredstvo za ostvarenje ovog čudesnog pothvata Gospa je ostavila svoj lik otisnut na tilmi (ogrtaču) – izuzetnom fenomenu koji privlači veliku pozornost. U nastavku donosimo rezultate znanstvenih istraživanja materijala – ikone koja neprekidno, do dana današnjeg upućuje na otajstva nadnaravnoga.

 1. Oftalmaloške studijučinjene na Marijinim očima otkrile su da se prilikom izlaganja oka svjetlosti, retina skuplja, a kada se svjetlost povučeona se vrati u prvobitno stanjeupravo na način kako se događa sa živim okom.
 2. Temperaturtilme Juana Diegana pravljene od materijala koji potječe od vlakana maguey kaktusaodržava stalnu razinu o37 ° Cistu kao u živom ljudskom tijelu.
 3. Jedan od liječnika koji je analizirao tilmu stavio je stetoskop ispod crnih vrpci Marijinog struka i čuo ritmičke udarce od 115 otkucaja u minutiisto kao kod djeteta u majčinoj utrobi.
 4. Nema najmanjih znakova da bi na tilmi mogla biti bilo kakva bojaS udaljenosti od 8-10 cm od slikemogu se vidjeti samo vlakna građe maguey kaktusaboje iščezavaju.

Znanstvena istraživanja nisu bile u mogućnosti otkriti podrijetlo bojenjaniti način kako je oličena slika.

Nisu mogli otkriti tragove poteza kista niti neku drugu poznatu slikarsku tehnikuNASA-ini znanstvenici potvrđuju da građa boje ne pripada niti jednom poznatom elementu na zemlji.

 1. Prilikom ispitivanja materijala podlaserskim zrakama, pokazalo se da nije bilo nikakve boje naprednjem ili stražnjem djelu tkaninei da boje lebde na udaljenosti od 0.25 mm iznad tkaninebez da je dodiruju.

Boje stvarno plutaju iznad površine tilmeZapanjujuće, zar ne?

 1. Grubi materijal tilmima životni vijek ne dulji od 20-30 godinaNekoliko stoljeća prijebila je naslikana replika slike na identičnom komadu maguey tkaninei raspala se nakon nekoliko desetljeća.

Inačeza vrijeme 500 godina čudatkanina sa slikom Marije ostaje tako čvrsta kao što je bila prvog danaZnanost ne može objasniti zašto se materijal ne raspada.

 1. Godine 1791, solna kiselina slučajno se prolila po gornjoj desnoj strani tilme.

Kroz razdoblje od  30 danabez ikakvog posebnog tretmanaoštećena vlakna čudesno  su se sama obnovila.

 1. Zvijezde koje se pojavljuju na Marijinom ogrtaču odražavaju točnu konfiguraciju i pozicije koje su se mogle vidjeti na nebu Meksika na dan kada se dogodilo čudo.

  Na desnoj strani ogrtača Djeviceindicirana su sazviježđa južnog neba:
 • Na vrhu su četiri zvijezde koje oblikuju dio sazviježđa Orfeja.
 • Ispod njega lijevo nalazimo Vagua do nje desnona nečemu što izgleda kao strijelaje početak Škorpiona.
 • U sredini su sazviježđa Lupusa a do njega lijevokrajnja točka Hydra.
 • U dnu semože jasno vidjeti Južni križiznad kojega se pojavljuje lagano nagnuti kvadratić zviježđa Kentaura.

Na lijevoj strani Djevičinog ogrtača može se vidjeti sjeverna zviježđa:

 • Na njenim leđimajedan fragment zvijezda Pastiraispod njega nalijevo je Veliki Medvjed.
 • Njemu zdesna je Berenikina kosaispod njeLovački psia do nje lijevo, Thuban, najsjajnija zvijezda Draco konstelacije.
 • Pod dvjema usporednim zvijezdama (koje još formira dioVelikog medvjeda), nalaze se zvijezde drugog para zviježđa: Auriga i na dnutri zvijezde Bika.

Tako se ukupno, na odgovarajućim mjestima, može vidjeti 46 najsjajnijih zvijezda na obzoru Doline Meksiko.

 1. Godine 1921., jedan anarhistički aktivist sakrio je visoko razornu bombu u cvjetnom aranžmanui stavio je u podnožje tilmeEksplozija je razorila sve okoloosim tilme koja je ostala netaknuta.
 2. Znanstvenici su otkrili da Marijine oči imaju tri refraktivne (lomne) karakteristike ljudskog oka.
 3. U Marijinim očima (veličine samo 0.85 cm), otkrivene su minijaturne ljudske figure koji nijedan umjetnik nije mogao nacrtatiIsta scena se ponavlja u oba oka

Koristeći digitalnu tehnologijuslike u očima su povećane nekoliko putaotkrivajući da je svako oko reflektiralo figure indiosa Juana Diega koji otvara tilmu ispred biskupa ZumarrageZnate li koja je veličina ove sceneJedna četvrtina milimetra!

Na krajupogledajmo tri začuđujuće stvari:


1. 
U indijskom jeziku, “Guadalupe” znači zmiji glavu zgnječila.” To je povezano sa Post 3, 15: Marijapobjednica nad zlom.

2. Slika također oslikava detalj iz 12. pogl. Otkrivenja: I znamenje veliko pokaza se na nebu: Žena odjevena suncem, mjesec joj pod nogama.”

3. Djevica nosi crnu traku o pojasukoja simbolizira trudnoćuda pokaže Božju želju da se Isus  rodi u tri Amerikeu srcu svakog Amerikanca.

Dok živim hvalit ću Gospodinapjevat ću hvale Gospodinu dok budem živio (Ps 146,2)

Nikada ne zaboravite riječi koje je Gospa uputila Juanu Diegu:

 • Malo moje dijete, najmanje od svih, neka te ništa ne uznemirava.
 • Zar ne znaš da si u mom krilu??
 • Zar ja nisam tu… ja, koja sam tvoja majka?

Izvor: www.katolik.hr/

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

13 − = 6