Oživite svoju obiteljsku svakodnevicu

STVORITE OKRUŽJE U KOJEM SU SVI JEDNI DRUGIMA PODRŠKA

Kakva će biti vaša obitelj ovisi isključivo o vama. No jedan od neizostavnih temelja svake obitelji jest podrška koju članovi obitelji pružaju jedni drugima. Zato postavite privrženost i ohrabrenje u temelj vaše obitelji.

DOPUSTITE DA SVI MOGU SLOBODNO IZRAŽAVATI SVOJE ŽELJE I POTREBE

Samo tamo gdje se mogu slobodno izražavati želje i potrebe raste muđusobno uvažavanje i poštivanje. Zato nemojte kažnjavati slobodu izraza bilo čega jer ona je temelj svakog zdravog odnosa u obitelji.

NEKA RAZUMIJEVANJE, ISKRENOST I POŠTOVANJE BUDU PRIJE SVEGA

Kvaliteta života ovisi o izboru vrijednosti koje stavljate na prvom mjestu. Prvo mjesto su one vrijednosti o kojima razgovarate i koje primjenjujete bez iznimke. Izaberite razumijevanje, iskrenost i poštivanje kao bazu vašeg svakodnevnog odnosa.

RAZVIJAJTE NEOGRANIČENO MEĐUSOBNO POVJERENJE.

Povjerenje nije samo crnobijela stvarnost već lepeza različitih inteziteta odnosa prema drugima. O vama ovisi koliko će drugi povjerenje imati u vas. Sve što možete učiniti jest da imate neograničeno povjerenje u druge.

RAZGOVARAJTE O SVIM PROBLEMIMA

Razgovor o problemima nije ugodna tema i zato je mnogi izbjegavaju. Mnogi razmišljaju da će problemi nestati sami od sebe, no to nije tako. Počnite razgovor svaki put kada imate problem i vidjet ćete kako vam više neće biti teško suočavati se s njima.

RAVNOPRAVNO DJELITE PRAVA I OBAVEZE

Roditelji često žele poštedjeti svoje dijete od mnogih obaveza. No što time čine? Takvim načinom poštede od svoga djeteta radite emocionalnog i intelektualnog  bogalja. Ne bojte se djetetu dati više obaveza, ali i pružiti više podrške.

NJEGUJTE SKLADNE MEĐUSOBNE ODNOSE SA ŠIROM RODBINOM

Brzi tempo života ne omogućava nam da razvijamo duboke odnose sa daljim članovima rodbine. No to ne mora biti tako. Postoje mnogi blagdani i praznici koji mogu biti povod za druženje. Ne držite ih samo za sebe, podijelite ih s drugima.

NADOPUNJAVAJTE SE

Svaki član obitelji ima jednu posebnost koju drugi nema. Otkrijte kod svakoga člana njegovu jedinstvenu prednost i pokušajte od svih vaših prednosti napraviti mozaik prekrasnoga života. Osjetit ćete bogatstvo života.

PRIHVAĆAJTE TUĐE SLABOSTI SA SUOSJEĆAJEM

Prva reakcija na tuđu slabost najčešće zna biti bijes i ljutnja. No vi možete promijeniti taj obrazac ponašanja. Naučite se na druge gledati sa suosjećanjem i vidjet ćete koliko će nove dinamike taj osjećaj unjeti u vaš zajednički život.

SLUŽITE JEDNI DRUGIMA

Svi smo mi pozvani da služimo jedni drugima. Ljubav je univerzalni zakon života o kojem ovisi naša sreća. Što se više povežete sa tim univerzalnim zakonom više ste u mogućnosti osjetiti posljedice sreće toga zakona.

Mario Žuvela, www.savjetnikuspjeha.com

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

88 + = 90