Pođimo s Kristom u novi dan i nek Gospodin u nama obnavlja snagu i milost svoje ljubavi

Čitanja koja nam se danas stavljaju na razmatranje žele nas osvijestiti i pripraviti na putu korizme.

Živimo u zatrovanom vremenu. Vremenu koji konstantno radi na negativnoj propagandi svega što je dobro. Ono što je dobro treba uništiti. One koji rade za dobro trebaju biti ocrnjeni. Tako da nema danas ni jedne institucije u našoj domovini koja nije dobila svoj negativni predznak. Valja reći da svugdje ima kukolja i ne dobrih stvari no generaliziranje uništava povjerenje u dobro. U današnje doba Crkva prolazi svoje vjetrometine koje su opravdane. No nije problem to današnjih vremena. Davna propaganda je zasijala negativnost i mržnju prema Crkvi i njezinim službenicima.

Naviještati Božju riječ uvijek je veliki  izazov. I svaki onaj koji svjedoči Isusa Krista bilo vjernik laik, redovnik, svećenik uvijek će biti izvrgnut ruglu današnjega svijeta. Krist je uvijek znak osporavan. Nažalost mnogi bi skupa sa svojom mašinerijom htjeli zatvoriti usta istini. Mnogi će učiniti sve da se glas razuma i služenja pretvori u strah i šutnju. Oni marljivo siju razdor i generaliziraju svojim otrovom mržnje. Strahovlade pokušavaju zatvoriti usta navjestiteljima evanđeoskih istina, no službenici Božje riječi nemaju pravo sustati pred svim zlima već ih trebaju raskrinkavati. Zar se i nama ne događa kao i Jeremiji. „Hajde da se urotimo protiv Jeremije, jer svećeniku ne može nestati Zakona, ni mudrome savjeta, ni proroku besjede. Hajde, udarimo ga njegovim jezikom i pazimo budno na svaku riječ njegovu.“ Naše poslanje vjernika nije da zašutimo u strahu pred laži i obmanama.

Danas više nego ikada potrebno je javno govoriti istinu. Žalosno je da je naš cilvilizacijski doseg u dnevnim tiskovinama oduševljenje pojavom abortivne pilule ili kako je to ljepše zvuči tableta za medicinski abortus koja se od sada može nabaviti u našim ljekarnama. Dok s druge strane nastaju ovacije i divljenje jednoj rodi koja je došla tjednima prije od dosadašnjih godina obznanjujući svoju vjernost u iščekivanju njihovog potomstva. Žalosno. Izgubljeni lutamo ovim svijetom tražeći mjesta dostojanstva stečena i izmišljena od ljudi. Čemu se i kome klanjamo? Radi čega? Kao da će nam biti bolje? Nažalost vjernija je jedna roda i otvorenija životu od zatrovanih mržnjom i zlovoljom.

Pođimo s Kristom u današnji dan i neka Gospodin u nama obnavlja snagu i milost svoje ljubavi. Samo Bogu svome služite i živite snagom njegove ljubavi. „Znate da vladari gospoduju svojim narodima i velikaši njihovi drže ih pod vlašću. Neće tako biti među vama! Naprotiv, tko hoće da među vama bude najveći, neka vam bude poslužitelj. I tko god hoće da među vama bude prvi, neka vam bude sluga. Tako i Sin Čovječji nije došao da bude služen, nego da služi i život svoj dade kao otkupninu za mnoge.“

don Damir Bistrić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 74 = 75