Ravnaj se Božjim mišljenjem, ono je tvoj putokaz!

Koliko se samo trudimo udovoljiti drugima! Zadovoljiti njihove želje, ponašati se po njihovim zamislima, mišljenjima!

Ostati visoko u njihovim očima! To nam vrlo često stvara napetost, stres, strah, posebno ako dajemo sve od sebe, a onda nam te osobe upute kritiku. Nije lako živjeti pod stalnim pritiskom i strahom hoćemo li uspjeti zadovoljiti druge. To zarobljava i oduzima mir i radost. U konačnici, to je pogrešno i nije Božji plan.

Vrlo često dopuštamo da drugi određuje našu vrijednost i što je to što će nas usrećiti. Bog, naprotiv, traži samo jednu stvar. Da ljubimo sebe i prihvatimo sebe takvi kakvi jesmo. I da se prepustimo Njemu da nas On oblikuje po svojoj zamisli poštujući našu slobodu i naše najdublje čežnje. Koje li radosne vijesti u toj oslobađajućoj spoznaji!

Pitaj se: Čije ti je mišljenje važnije, ljudsko ili Božje? Koga tražiš za savjet kakav trebaš biti, čovjeka ili Boga? Tko određuje tvoju vrijednost, čovjek ili Bog?

Bogu si uvijek dragocjen i vrijedan bez obzira na pogreške, nesavršenosti, grijehe. Ne trebaš se truditi ništa činiti da bi te Bog više ljubio jer Njegova je ljubav savršena i uvijek ista. Da bi ti bio miran i sretan trebaš živjeti po Hvalospjevu ljubavi (1 Kor 13). Prihvati Božju ljubav, pogledaj se Njegovim pogledom ljubavi i vidjet ćeš koji ćeš mir zadobiti i koju radost osjetiti!

Pogledaj plodove jednog i drugog puta. Želiš li ići putem mira, radosti, slobode ili putem nemira, napetosti, straha, zarobljenosti? Traži Božje mišljenje, traži savjet od Njega, ravnaj se Njegovim zakonima, a On će providjeti način na koji će ti dati odgovor i voditi te. Tada će ti On poslati ljude vođene Duhom Svetim i u čijim su životima vidljivi plodovi Njegove prisutnosti i djelovanja da ti pomognu na tom putu.

Naposljetku se pitaj: Tko te ljubi najviše na svijetu? Kome je najviše stalo do tebe? Tko je najsavršeniji na svijetu koji nikada ne griješi? Odgovor je Bog. Zato se Njemu obraćaj. Uostalom, na koncu života tvoj sudac je Bog, a ne čovjek. Onda se ravnaj Njegovim zakonima i mišljenjima, a ne ljudskim.

Anamarija Botić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 59 = 60