S Božjim milosrđem u novi dan

S Božjim milosrđem prestani živjeti u prošlosti i započni živjeti u sadašnjosti

Bog ti svakoga dana daje 24 sata novih prilika. Daje ti šansu da se okreneš od onoga što si činio i pogledaš svoj život u jednoj mnogo većeoj perspketivi. Daje ti prilike da više budeš bližnji ljudima oko sebe ne gledajući na njihov materijalni status ili nešto drugo već to što su djeca Božja.

S Božjim milosrđem i mali korak je veliki pomak

Iako imaš namjeru učiniti mnogo dobra u svijetu, nemoj da zbog veličine same namjere ne učiniš ništa. Idi korak po korak. Pogledaj konkretne ljude oko sebe i njima daj ono što trebaju i zaslužuju. Male stvari koje učiniš njima kod Boga su zapravo jedan veliki pomak.

S Božjim milosrđem daj drugima nove šanse

Sigurno postoje ljudi koji su te uvrijedili ili ti nanjeli neka zla. Možda teret neopraštanja nosiš u sebi očekujući za njih pravednu kaznu. Oslobodi se takvih misli jer one vode ka negativnim osjećajima a onda i želji za osvetom. Shvati koliko je Bog tebi oprostio pa ćeš imati i ti snage oprostiti drugima.

S Božjim milosrđem prihvati svakodnevne križeve

Ničiji život nije izuzet od patnje. Ona pogađa svakoga kao križ pod kojim se pada i pod kojim se stoji s odlukom da li da se odustane ili se krene naprijed prema zori Uskrsnuća. Shvati svakodnevne male patnje kao milosti koje će tvoj život u konačnici učiniti blagoslovljenim.

S Božjim milosrđem započni cijeniti sve što od njega dobivaš

S Božjim milosrđem započni zahvaljivati na svim darovima koje od njega primaš. Neće trebati puno vremena da shvatiš da sve ono što imaš i jesi je zapravo Njegov veliki dar tebi. Sve što možeš učiniti jest prinjeti samoga sebe svakoga dana kao dar bližnjima i Bogu.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

24 − = 20