Sa svakim udahom imaš priliku osjetiti beskrajnu ljubav Božju jer to je njegov dar tebi!

Sa svakim udahom imaš priliku osjetiti beskrajnu ljubav Božju, jer svaki tvoj udah njegov je dar tebi.

To što si se jutros probudio, ustao i imaš mogućnost napraviti mnoge stvari nije nešto što se podrazumijeva. Nemaš nikakve zasluge za to, to je dar. Mnogi više nemaju tu priliku i zato iskoristi ovaj dan da proširiš tu ljubav dalje, da svom bližnjem pokažeš kako je to osjećati se kao voljeno dijete Božje.

Sa svakim udahom imaš priliku da ovaj svijet učiniš boljim mjestom za život. Nemoj misliti da za to trebaš neki posebni poziv. Božji poziv da pođeš ovim svijetom šireći njegovu radosnu vijest znači prije svega ono što ćeš učiniti ljudima a tek nakon toga ono što ćeš im reći. Ako se u tvojim očima, u tvojim obrascima ponašanja ne vidi ljubav kojom si ljubljen kako misliš da će je drugi razumjeti bujicom tvojih riječi.

Sa svakim udahom imaš priliku probuditi osmijeh na licu drugoga, učiniti zadovoljnijima svoje bližnje, pružiti pomoć, dati nekom jedan komadić svoje pažnje, vremena i ljubavi. Nemoj to odgađati za neku neodređenu budućnost. Nemoj govoriti da još nisi dovoljno spreman da bi činio dobre stvari, da ti nedostaje hrabrosti, da se bojiš odbijanja i njihovog nerazumijevanja. Imaš sve što ti je potrebno da ostaviš bolji svijet iza sebe – Božju ljubav.

Sa svakim udahom imaš priliku nekome smanjiti teret sa duše, učiniti život malo jednostavnijim, dati priliku onom koji je pogriješio da pokuša ispočetka. Kad započneš moliti vidjet ćeš koliko je Bog već uz tebe i čeka da započneš jedan drugačiji život.  Nemoj biti nezainteresiran za život drugih. I jedno malo djelo ljubavi velika je promjena tvoga života. Duboko udahni i Bogu zahvali za sve to što imaš, što možeš i što jesi.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 20 = 23