Sa svih strana dolazimo majci da nas zagrli, sasluša i pouči!

Nitko nas ne može okupiti kao što nas može okupiti naša nebeska majka. Sa svih strana hrlimo u svetišta kako bi proveli vrijeme u tišini svoga srca, prinjeli zavijet za potrebno naše usplahireno srce bičevano različitim nedaćama života. I dolazimo majci da nas zagrli, sasluša i pouči.

Današnja svetkovina Uznesenja Marijinog na nebo u nama proizvodi stanje gdje smo u njezinom uzdignuću dušom i tijelom i mi s njom uzdignuti. Čak što više mi u njezinom uznesenju gledamo svoju proslavljenost u onom što je ona nama pokazala a to je da samo otvorenog srca možemo zahvatiti ono što nam Bog pruža.

Doista Marijinom otvorenošću započela je povijest ostvarenja spasenja. Ljudski život izgrađen je tako da je spušten u jedan svijet u kojem je smrt uvijet života. Roditi život uvijek znači otvoriti sama sebe smrti. Ona koja jest roditeljica Boga ruši sve ono što je do tad vrijedilo i rađa onoga koji je smrt smrti a vrata života, prodor života koji uklanja i ostavlja svu prolaznost nekom drugom prošlom vremenu.

Zato je ova svetkovina divna snaga za nas vjernike kako bi smo se još više povezali sa Bogom koji je bio izvor svega života naše nebeske majke. Blažena Djevica Marija izabrana od Boga nije bila lišena ni jednog djelića onih životnih situacija koje iz dana u dan prolazimo i mi. Stoga nam je ona najbolji primjer kako se živi ovaj novorođeni život u Kristu.

Nije lako donostiti odluke jer u njima uvijek postoji rizik neizvjesnosti, no kad Bog ispred nas stavlja određene situacije kao i ispred Marije u kojima trebamo donjeti odluke onda On nas poziva da budemo ljudi velikih odluka. A današnja velika odluka jest započeti intezivan život s Kristom, besebične uronjenosti u povjerenje Božje. Ova žena odjenuta suncem, mjesec joj pod nogama a na glavi vijenac od dvanaest zvijezda smjerokaz je sveudiljne ljubavi koju je Bog ostavio za nas.

I u ovom vremenu mnogo je onih koji žele ocrniti njezin sveti lik jer ona je začetnica lijepe ljubavi koja čistoćom oplemenjuje svijet a takvi kao ona postaju opasnost jer remete djelo sotone kojemu je strla glavu i svu njegovu silu. Današnji dan je dan odricanja svega što je kroz ovo vrijeme naš život i našu ljudskost umanjilo. Danas pakao urliče od žalosti jer će se u njezinim svetištima mnogi izmiriti sa Bogom i čistog srca sudjelovati u ljubavi Božje nazočnosti u euharistiji. To je milost koja uništava i poništava svako zlo zato je danas dan dobrih odluka. Živjeti trajno i stalno sakramentalno u milosti Božjoj koja onda može uljevati posvetnu milost preko nas u ovaj svijet.

Susret između Marije i Elizabete koji slušamo na današnjoj svetkovini ima za nas svojevrsni aktivni udio. Marija dolazi k nama. Hrli nam u susret noseći svoga sina pod svojim srcem stoga neka se danas provali veselje u našim životima. Susret je to koji onda samo može djeliti radost. U svakom trenutku u kojem se osjećamo malaksali pod teretom života neka naše zajedništvo sa Marijom majkom Gospodinovom ostavlja milost mira.

Marija je nositeljica i nježna čuvarica života, stoga danas joj zahvalimo za one kojima smo mi bili i ostali najdragocjeniji dar našim majkama. Iz dana u dan crpimo snagu primjerom života naše nebeske majke i usmjerujmo se prema uzdignuću jer Bog koji nas sve ljubi ne želi da nitko od nas ne propadne nego da ima život vječni. Majko, naša nebeska majko, blagoslovi svoju djecu. Vrati nas ognjištu vjere. Utvrdi nas u stalnosti molitve i posvećuj nas u ljubavi i miru. I neka nas tvoj zagrljaj i zagovor trajno prate.

Don Damir Bistrić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

90 − 88 =