Sagradi svoj život uz Isusovo srce!

Težak je izlazak iz začaranog kruga povrijeđenosti.

Ranu koju smo zadobili skrivamo, stavljamo preko nje različite flastere da se što manje vidi. Patnja ta ne izražava se uvijek riječima, često ostaje samo u tišini. S druge strane i mi svojim riječima i obrascima ponašanja činimo isto, povrijeđujemo druge. A sve započinje u našim mislima, kada loše mislimo o drugima, kada gajimo loše osjećaje o njima i onda posljedice na kraju ne može izaći drugačije nego povrede, i to direktno u srce.

Težak je izlazak iz toga kruga povrijeđenosti. Dobivamo i zadajemo rane, a sve zbog toga što smo onečišćeni zlim mislima koje izlaze iz napuklog srca. Treba prvo priznati svoju slabost i zatražiti pomoć, pomoć od onoga koji je jedini možete dati – Isusa. Zatražiti da naše srce bude poput njegovog srca: Isuse, blaga i ponizna srca, učini srce moje po srcu svome. I s vremenom uz borbu protiv onoga lošega izvana i izunutra, srce dobiva snagu i čisti se od različitih negativnih otrova.

Kada je srce čisto, kada više ne mislimo negativno o drugima, tada više nema potrebe da drugoga ogovaramo, ponižavamo, podcjenjujemo, zadajemo niske udarce riječima, jer riječi su ono što izlazi iz naših misli. Tada drugoga gledamo kao onoga koji je potreban naše ljubavi i začudo ta ista ljubav koju dajemo liječi i nas same, i mi postajemo bolji i drugačiji ljudi, postajemo oni čija je promjena započela u Isusovu srcu.

Jedini je to izlazak iz kruga povrijeđenosti. Prestajemo ranjavati druge a ukoliko sami bivamo dalje ranjeni, Isusova snaga biva nam izlaz iz toga začaranog kruga jer daje nam slobodu odmaknuti se od te uvrede i uvreditelja i približiti se njemu, daje nam moć oprostiti onima koji su nas povrijedili i slobodni od bilo kojih povreda s mirom krenuti kroz život. Ali treba doći do njegovog srca, tu se zadržati, tu sagraditi svoj život.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 4 = 2