Samo je jedan dobitnički potez, prepustiti sve poraze njemu!

Svaki put kada ostaneš bez volje da se boriš za svoj život, bez snage da ideš dalje, bez želje da i dalje pokušavaš prepusti sve poraze koji su te doveli do toga stanja Bogu. On zna što će s njima!

Život nije uvijek onakav kakvim ga očekivamo ali zapravo smo više krivi mi i naša očekivanja, krivi smo jer nismo upoznali sebe, a nismo dovoljno upoznali sebe jer nismo upoznali Boga. Dvije su to strane one najdublje stvarnosti života koje često izbjegavamo jer su nam uvijek neke druge stvari ispred njih, neki drugi prioriteti.

Prepusti sve poraze Bogu, jer put s njima neće te daleko dovesti. Prepusti mu trenutke kada više ni sebi ne možeš pogledati u oči, jer kada počnemo spuštati kriterije i letvice koje smo jednom postavili to nikada na kraju ne iziđe na dobro. Ne možeš graditi svoju sreću na tuđim suzama, ne možeš ići naprijed ako si bližnjega u nevolji ostavio daleko iza sebe, ne možeš od drugih stalno uzimati bez da išta daješ.

Prepusti sve poraze Bogu, jer on zna što će najbolje s njima. On ne traži od tebe neke velike rezultate ali ne želi niti tvoje izgovore zašto nešto nisi učinio, želi samo da zna koliko je tvoje srce spremno, koliko je otvoreno pred patnjom drugoga i koliko vjeruješ da na kraju svakog tunela tvojih patnji se nalazi svjetlost njegove utjehe. Ne daju nam ljudi najbolje odgovore, ne daje nam ih ni vrijeme, najbolje odgovore daje nam samo Bog, samo moramo susresti se s njime.

Problem je što smo se previše naslonili na sebe, a stvoreni smo od njega i za njega. Problem je što se bojimo suprotstaviti mišljenjima drugih koja su u konačnici tako površna i pogrešna. A ono što nam on daje često ne vidimo jer smo zamutili svoj pogled nekim opsjenama i varljivim obećanjima koja će nas na koncu opet dovesti do novih poraza kada ćemo se opet naći pred istom dilemom: ići dalje ili odustati. No samo je jedan dobitnički potez, prepustiti sve poraze njemu!

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

67 + = 69