Samo je jedna tajna zašto su ta djeca uspjela u životu i zna je njihova učiteljica!

Jednoga je dana izvjesni profesor na sveučilištu John Hopkins u Americi, naišao na izvještaj o jednom istraživanju, provedenom prije 25 godina.

Bio je to izvještaj o 220 slučaja crnačkih učenika iz zapuštenih njujorških predgrađa. Na temelju tog izvještaja, profesor je zaključio kako je najvjerojatnije najveći broj ispitanika (učenika) završilo na ulici, bez posla ili u zatvoru.

Okupio je svoje studente i dao im zadatak da pronađu bivše učenike iz tog izvještaja, njih 220, da prikupe podatke o njima i da naprave novi izvještaj o njima. Od 220 bivših učenika uspjeli su pronaći njih 198. Od njih 198 samo su četvorica završila u zatvoru. Ova je činjenica predstavljala jako značajno odstupanje od statističkih procjena i očekivanja. Profesor je odlučio istražitii razloge tomu.

Stao se raspitivati o učiteljima tih učenika. Otkrio je da je 75% od njih imalo istu učiteljicu. Profesor se tada bacio na posao pronalaženja te učiteljice. Učiteljica, sada u dubokoj starosti, boravila je u jednom staračkom domu. Posjetili su je i, između ostaloga, pitali su je: „Kakvu ste posebnu metodu koristili, kakav ste program provodili s vašim učenicima?“

Starica se naravno nije sjećala pojedinosti o programu. Na postavljeno pitanje odgovorila je samo:  „Ne znam. Pa eto… Ja sam ih voljela.“

Vesne Krmpotić; Vrline ljubavi

Facebook Komentari

comments

admin

Related posts

Što je to ljubav?
PRIČE

Što je to ljubav?

23. lipnja 2014

Kava ili šalica?
PRIČE

Kava ili šalica?

4. veljače 2015

Ovo je pravo darivanje!
PRIČE

Ovo je pravo darivanje!

16. siječnja 2014

Čaša vode
PRIČE

Čaša vode

16. svibnja 2015

Pogled s one strane
PRIČE

Pogled s one strane

11. prosinca 2015

Kakvi su ljudi?
PRIČE

Kakvi su ljudi?

1. travnja 2015

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 22 = 28