Samo jedan mali trenutak Božje blizine i shvatiš da i loši dani prolaze!

Otkrijmo ljepotu Božje blizine u trenucima kada se iz svoga malog užurbanog svijeta punog različitih obaveza i dužnosti ne trenutak odmaknemo od svega i zastanemo pred Božjom prisutnošću.

Bilo kada, bilo gdje. Bilo da se radi o roditeljskoj, bračnoj, prijateljskoj ili nekoj drugoj ljubavi znamo da se ona odražava prisutnošću. Nalaziti se u prisutnosti ljubljene osobe znači dopustiti svojoj duši da duboko i intenzivno živi i uživa u ljepoti svakog zajedničkog trenutka.

Otkrijmo ljepotu Božje blizine u trenucima koji izgledaju teško i bezizlazno. Svatko od nas ima dana kada misli da život neizdrživ i učini mu se da sve što radi nema mnogo smisla. Trenuci su to poraza, izgubljenosti, malaksalosti kada mislimo da smo došli do kraja svojih snaga i ne znamo što i kako dalje. A onda se u svemu tome upali neko malo svjetlo, pronađe neki put i znamo da smo opet na samom početku.

Samo jedan mali trenutak Božje blizine i shvatiš da i loši dani prolaze, otkriješ da se u njima kuša tvoja vjernost, odlučnost, hrabrost i vidiš da je sve to dio jednog većeg plana kojega se samo vjerom spoznaje. Zatražiš od Boga da podigne tvoju slabost i uočiš kako je to uvijek do sada činio ali ti na to nisi obraćao pažnju. Shvaćaš da je u svim tim izazovima najvažnije ne izgubiti čisto srce i obraz i nastaviti dalje.

Otkrijmo ljepotu Božje blizine u trenucima kada nam je dosta svega i kada bismo najradije od svega odustali. To je onaj prijeloman trenutak u kojem se čini da gubimo sve bitke a onda na kraju shvatimo da su nas one trebale dovesti do susreta s njime i do trenutka našeg ponovnog obraćenja. Svakoga dana pronađimo jedan kutak tišine i zahvalimo za ovo što imamo, vjerojatno ćemo uočiti da je tih lijepih i pozitivnih stvari u našem životu mnogo više nego što smo mislili.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

52 + = 57