Samo s Duhom Svetim imamo najboljeg savjetnika za sve životne situacije

Koliko puta u životu, kada bismo došli pred goli zid, gdje više nismo imali mogućnost ići naprijed, ali niti snage vratiti se, očekivali smo neki savjet ili pomoć.

Bilo da smo donijeli pogrešne odluke, bilo da smo poslušali pogrešne ljude, bilo da smo svojom ili tuđom krivnjom došli tamo gdje više nije bilo izlaza trebao nam je pravi savjet koji će nam rasvjetliti cijeli kontekst našega života i poput putokaza pomoći nam vratiti se na pravi put.

Mnogo puta trebali smo i tražili savjete dobrih i mudrih ljudi, ljudi koji nas vole jer znamo da nas oni neće iznevjeriti i prevariti nas ali još više trebali smo i trebamo dar savjet Duha Svetoga. Trebamo dar savjeta prije donošenja svih važnih odluka, ali i u teškim situacijama kada se nađemo u konfliktu s drugima pa se pitamo što bi na našem mjestu učinio Isus. Trebamo savjet da znamo kako raspolagati sa svojim talentima, kako raspolagati sa vremenom koje nam je Bog dao ne gubeći ga na neke beznačajnosti i tričarije koje ne donose ništa.

Trebamo dar savjeta da svoj život ne temeljimo na strahovima i sumnjama, već saznanju da jer Bog uvijek s nama u kakvoj se god situaciji nalazili, i da nas treba za svoja djela. Trebamo dar savjeta da shvatimo da ne postoji neki magičani mehanizam koji rješava sve naše želje i probleme već da se trebamo povući u tišinu i samoću i osluškivati Boga, i njegovu volju. Trebamo Duha Svetoga da shvatimo da nije lako biti istinski kršćanin ali uz Božju pomoć ipak to možemo biti.

Trebamo dar savjeta jer život je krivudava staza i nekada ono što se čini kao lijepi i lagani put zapravo završi u provaliji, a ono što se čini kao težak i naporan put vodi prema pravim ciljevima. Samo s Duhom Svetim imamo najboljeg savjetnika za sve životne situacije i krize, i samo s njime znamo da naš život, koliko god u njemu bilo promašaja i pogrešaka, poraza i gubitaka, ima smisla jer je Bog onaj kojem prepuštamo sve ovo što jesmo i imamo.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

48 + = 55