Sjeti se da je svaki novi dan prilika koju ti Bog daje!

Sjeti se da je svaki novi dan prilika koju ti Bog daje. Ako se budiš bezvoljan i nezainteresiran za to njegovo blago, misleći da sve ovo nema smisla, kako onda misliš da ti ovaj dan bude blagoslovljen?

Otvori svoje ruke prema njemu i preuzmi taj dar Božje ljubavi, preuzmi gledanje teškoća i križeva ovoga dana na pozitivan način. Oni nisu tu da bi ti zagorčali ovaj dan, oni su tu da bi preko njih rastao i shvatio kako put prema naprijed nije uvijek jednostavan i lagan.

Sjeti se da je svaki novi dan prilika koju nisi zaslužio ali imaš je u svojim rukama. Samo je na tebi što ćeš od nje napraviti. Hoće li ovo biti još jedan dan kada ćeš se zatvoriti u svoj mali svijet i misliti da je to dovoljno ili ćeš se otvoriti potrebama drugih ljudi, zaputiti se u pravcu u kojem te Bog šalje. Nemoj misliti da je vrijeme pred tobom beskonačno i da ćeš ga uvijek imati, nauči cijeniti svaki trenutak i biti zahvalan za njega.

Sjeti se da svaki novi dan nije prilika za kopanje po starim emocionalnim ranama i vraćanje na traumatična sjećanja već prilika da te rane zacjeliš s Bogom, da oprostiš onima koji su te povrijedili, i da priliku koju svakoga dana Bog daje tebi i ti ponudiš drugome.  Bog ti daje mogućnost da da svojim sposobnostima i talentima mijenjaš lice ove zemlje, neka to bude promjena na pozitivno, makar mala promjena svakoga dana.

Sjeti se da svaki novi dan ne mora biti grčevita borba za traženje svoga mjesta pod suncem ako si Bogu predao vodstvo svoga života. Prepoznaj njegov plan u molitvi, pronađi odgovore na svoje enigme koje svakoga dana pokušavaš odgonetnuti u meditaciji i čitanju Svetog Pisama. Neka svaki trenutak ovoga dana postane jedna lijepa uspomena za budućnost, bila ona lijepa ili teška. Prilika koja je pred tobom više se nikada neće ponoviti.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 4 = 2