Sjeti se u ovo blagdansko vrijeme onih s manje sreće!

Sjeti se u ovo blagdansko vrijeme onih koji se ovih dana neće moći smijati, skakati, plesati, pijančevati jer su u protekloj godini izgubili nekoga tko im je bio drag, onih koji su prošli neki teški teret izdaje, raskida, nepravde, ili neke druge bolne stvari.

Blagdansko vrijeme nije vrijeme koje donosi eufoiju svima, štoviše mnogo je više onih koji će to napraviti na silu jer vide da drugi to čine pa će i oni učiniti isto.

Sjeti se u ovo blagdansko vrijeme onih koji su ostali sami, onih koje su napustili roditelji, djeca, bračni partner, prijatelj ili netko drugi, onih koji su ostale bez posla, bez životne sigurnosti, pristojne egzistencije ili nekog drugog oslonca. Sjeti se onih koji su izgubili zdravlje, vjeru u sebe, mir, životno zadovoljstvo ili nešto slično.  Oni će tužno gledati u godinu iza sebe i pokušati nekako ubaciti malo nade u godinu pred sobom.

Sjeti se tih ljudi da shvatiš koliko si blagoslovljen, sjeti se da nisu ovi praznički dani svima puni euforije, sjeti se da si možda i ti jednom tako čekao Novu godinu ili ćeš možda doći u neku takvu sličnu situaciju. Sjeti se tih stvari da ne bodeš u oči onima kojima je teško hvaleći se da ćeš ovu Novu godinu dočekati na nekoj egzotičnoj destinaciji ili negdje gdje drugi ne mogu, sjeti se da je nekome ova nova godina stres, opterećenje, te da će još više žaliti nego inače.

Zato započni Novu godinu nekim znakom pažnje osobi kojoj ona ne započinje sretno. Budi čovjek i nazovi nekoga, prvi uputi čestitku, stisni nečiju ruku, daruj poljubac, iznenadi nenadanim posjetom. Tvoja sitnica može za nekoga biti velika stvar i promijeniti mnogo stvari na bolje. Pokušaj razumjeti nekoga, svojom prisutnošću utješiti, svojim riječima ohrabriti i nećeš ni biti svjestan kolika je velika tvoja uloga u promjeni ovoga svijeta.  

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 1 = 4