Smanjite bol uz pozitivne misli

Shvatite svaku poteškoću kao priliku

Na različite načine gledamo na teškoće koje nam se događaju. Jedni ih shvaćaju kao prepreke koje ih vode nekom kraju, a drugi u njima gledaju prilike koje im nešto poručuju, koje ih vode prema drugačijoj budućnosti.  Okrenite svaku poteškoću u priliku i više nećete gledati sve tako crno, a i bolje ćete se osjećati.

Oslobodite se podsvijesnih programa

Godine odrastanja stvorile su u nama mnoštvo negativnih pods­vijesnih programa. Ti programi određuju naš sadašnji način razmišljanja i djelovanja bez da smo ih svijesni. Uđite stoga dublje u sebe i prepoznajte te obrasce koji usmjesto da vas vode naprijed vraćaju vas natrag. Oslobodite ih se.

Preduhitrite stres

Ako već unaprijed znate koje vam situacije mogu stvoriti stres, pripremite se ranije na njih. Odvojite vrijeme prije napor­nog zadatka i povucite se u tišinu. Meditirajte. Skupljajte snagu unutar sebe i budite pripravni za pritiskak koji slijedi. Kada ste spremni neće biti ni up­ola jak kao što ste mislili.

Pomičite vlastite granice

Svakoga dana na najrazličitije načine susrećete se sa svojim ograničenjima. Pred vama je izazov kako da se postavite prema njima. Odlučite želite li u tim trenucima odustati ili ćete skupiti snage i napraviti nešto što dosada nikada niste napravili. Kada prekoračite granice u vašem umu shvatit ćete da je zbir vaših mogućnosti mnogo veći nego što mislite.

Ukazujte na pozitvno

Postoje ljudi koji u svakodnevnom razgovoru uvijek nešto kritiziraju. Njihova negativnost širi se oko njih na sve strane i razara mnogobrojne mogućnosti, no najviše time štete sami sebi. Ako i sami često imate sk­lonost prema tome, borite se protiv nje tako da započnete uka­zivati na pozitivno. Mislite pozitivno i govorit ćete pozitivno.

Mario Žuvela, Izvor: www.savjetnikuspjeha.com/

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

93 − 88 =