Što god iza tebe ostalo Duh Sveti je onaj koji ti nudi novi početak!

Svaki dan nakači se na tebe neki problem i pitaš se kako dalje sa svom tom težinom života.

Krenuo si u svijet pun povjerenja u druge ljude ali doživjevši mnoge povrede pitaš se dali sljedeća osoba koja ulazi u tvoj život dolazi kao prijatelj ili kao onaj koji je tu samo da nešto uzme. Kada još jedan dan završi shvatiš na koliko si stvari mogao drugačije se ponijeti, strpljivije reagirati, mudrije sagledati cijelu situaciju i izvući neku pouku.

Što god iza tebe ostalo Duh Sveti je onaj koji ti nudi novi početak. I kada misliš da si izgubio svu svoju snagu, kada ti se čini da je presušila sva tvoja nada u bolju budućnost i misliš da je tvoja vjera postala toliko slaba da te ne može ponijeti ni do praga novog dana samo je Duh Sveti rješenje za tebe. Ne boj se napraviti taj iskorak i predati Bogu sve ono što je ostalo od tvoga života jer u tom trenutku zbiva se nevjerojatna preobrazba.

Duh Sveti je izvor svake preobrazbe, preobrazbe plašljivog i slabog čovjeka u osobu koja se ne boji gledati naprijed i koja je spremna dati ruku drugome i krenuti u nove izazove. Samo on te može pokrenuti kada si pun sumnje i kada ti pogled na rane govori da odustaneš od svega. Samo on može probuditi tvoje potencijale da shvatiš da sve ono što ti Bog dao nije da u tebi propada nego da donese plod koji će promijeniti još nečiji život.

Ljepota života počinje kada se pomaknemo od svojih ustajalih planova i vidimo da su Božji planovi jedna naša nova priča čije razmjere i domete još ne možemo u potpunosti nazrijeti ali predavajući dan po dan u Božje ruke, predavajući ranu po ranu u njegove dlanove, počinjemo shvaćati koliko novosti života vjera može unijeti u našu svakodnevicu. Sve što trebamo samo je nastaviti i dalje koračati u prisutnosti Duha Svetoga.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

− 8 = 2