Što papa Franjo kaže o krunici?

«Ima nešto što mi daje snagu svakoga dana – to je molitva krunice. Želim podsjetiti na važnost i ljepotu molitve svete krunice. Molite ju zajedno u obitelji, s prijateljima, u župi! Molitva krunice je dragocjeni trenutak da se obiteljski život, prijateljstva učine još čvršćima. Naučimo moliti više u obitelji i kao obitelj!» (1. svibanj 2013.)

«Želio bih naglasiti ljepotu jedne jednostavne kontemplativne molitve, pristupačne svima, velikima i malima, učenima i neukima; to je molitva svete krunice. U krunici se obraćamo Djevici Mariji da nas vodi sve tješnjem jedinstvu s Njezinim Sinom Isusom: kako bi se suobličili Njemu, imali Njegove osjećaje, djelovali poput Njega. U krunici ponavljajući Zdravomarije, mi razmatramo otajstva, događaje Isusova života kako bi Ga dublje spoznali i uzljubili. Krunica je djelotvorno oruđe za otvoranje Bogu, kako bi nam On pomogao pobijediti egoizam i donijeti mir u srca, obitelji, društvo i cijeli svijet.» (28. lipnja 2013.)

«Molitva s Marijom, napose krunica posjeduje borbenu dimenziju. To je molitva koja nas podupire u borbi protiv zloga i njegovih suradnika. S pouzdanjem u našu Majku, primimo iz Njezinih ruku krunicu: Krunica je škola vjere… Molim vas nikada nemojte ostaviti krunicu!» (15. kolovoza 2013.)

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

4 + 4 =