Što trebate činiti da biste bili jači?

Jačina nije u fizičkoj snazi, jačina je u prihvaćanju i nošenju svih onih izazova i problema s kojima se svaki dan susrećete. Jačina je u shvaćanju da onda kada osjetite težinu svoga križa nećete nakon prvog pada ostati na zemlji, već ćete ustati i ponjeti ga do kraja svoga puta.

Da biste bili jači izvore svoje snage morate tražiti u sebi, a ne u drugima

Drugi ljudi vas ne mogu učiniti strpljivijima, suosjećajnijima, hrabrijima, dosljednijima. Ne trebate to ni očekivati od drugih. Morate početi od samih sebe, i izvore snage početi tražiti unutar svoje duše. To se neće dogoditi preko noći, to će se dogoditi kada sa sobom počnete živjeti u miru, kada se počnete povlačiti u tišinu i samoću i u molitvi osluškivati poticaje Duha.

Da biste bili jači ne smijete se bojati boli

Strah od same boli ponekad je strašniji od nje same. Kolike ste dosada teške stvari u životu podnjeli i to je upravo dokaz da možete podnijeti i ove koje su pred vama. Vaša snaga počinje onda kada odlučite biti jaki usprkos problema i teškoća koji vas pritišću jer shvaćate da je ta vrsta bola samo jedan put prema naprijed u životu.

Da biste bili jači shvatite da je pozitivnost jedini put

Ne samo da nas sa svih strana okružuju negativni ljudi, već nas i unutar nas samih pritišću negativne misli. Negativnost je najveći neprijatelj snage, jer je oduzima bez ikakvog razloga. Samo je potrebna jedna odluka da tu negativnost otpustite, čak se ne trebate protiv nje ni boriti, jer sam vaš pozitivan stav postaje vaša pobjeda.

Da biste bili jači shvatite da ne mora sve biti pod vašom kontrolom

Jeste li ikada vidjeli borce koji na koncu pobjeđuju iako mnoge stvari nisu pod njihovom kontrolom.  Život je takav, treba mijenjati samo stvari koje možemo mijenjati, prihvatiti one koje ne možemo mijenjati i razumijeti razliku između tih stvari. Sva filozofija života je tome. Imati snage da mijenjate stvari samo koje su pod vašom kontrolom, druge nisu vaša briga.

Da biste bili jači trebate vjerovati da to možete biti

Vaša snaga je u vašoj vjeri. Vjerovati u sebe znači vjerovati da ste se kadri nositi sa životnim izazovima te da u trenucima problema nećete odutajati. Vjerovati u Boga znači pronaći svoj pravi oslonac i izvor snage. Vjera se suprostavlja vašim najvećim neprijateljima; sumnjama, strahovima i izgovorima.  Zato ako hoćete biti jači jačajte svoju vjeru, od nje sve počinje i sa njom sve završava.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

84 − = 81