Što znači vršiti volju Božju?

Vršiti volju Božju znači biti darežljiviji čovjek shvaćajući da sve ono što imaš nije ti dato da samo zadržiš za sebe.

Vršiti volju Božju znači u svakom slučaju reagirati na nepravdu koju vidiš oko sebe, a ne samo šutjeti jer se bolje nikome ne zamjeriti.

Vršiti volju Božju znači nekoga zagrliti i utješiti, i tako u ovom mračnom svijetu pomoći nekoj duši da ipak vidi svjetlo na kraju tunela.

Vršiti volju Božju znači progutati svoj ponos i dopustiti drugome da i on bude u pravu, a ne samo slijepo namtetati svoju volju i svoja pravila.

Vršiti volju Božju znači jasno reći „oprosti mi“ svima onima koje si povrijedio, a ne šutjeti misleći da će se stvari riješiti same od sebe.

Vršiti volju Božju znači podmetnuti rame za plakanje jer toliko je boli i patnje oko nas, a mi ih nismo u stanju sve umiriti, no možemo makar malo učiniti.

Vršiti volju Božju znači prepoznavati je i u onim stvarima koje su teške i od kojih svi biježe, jer je lakše imati svoj komod i svoju privatnost.

Vršiti volju Božju znači prihvatiti sve prilike koje ti Bog svakoga dana šalje i učiniti da one makar malo promijene nečiji život na bolje.

Vršiti volju Božju znači živjeti svaki dan u Božjoj prisutnosti, vjerovati obećanjima koje Bog daje i na njima graditi svoj sadašnji i budući život.

Vršiti volju Božju znači vidjeti sebe kao dijete Božje koje shvaća da je Očeva volja ono najbolje za njega jer ga Otac neizmjerno ljubi.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

7 + 2 =