Što znači zahvaliti Bogu za dan koji je prošao?

Predati dan u Božje ruke

Svaku večer predaj sve što imaš u Božje ruke, samo tako ćeš imati pravi počinak i znati da si sve ono što si živio i u što si vjerovao predao u sigurne ruke. Nemoj se opetrećivati brigama proteklog dana, ima ih i bit će i dalje no novi dan daje nove prilike. Preuzmi ih iz Božje ruke!

Vidjeti što se iz toga dana naučili

Svaki dan činimo neke pogreške, male i velike. Kada shvatimo što smo krivo učinili sve što možemo je naučiti da će to postati jedna naša životna škola i da ćemo se idući dan truditi ne ponavljati stare pogreške. S Bogom sve pogreške postaju putokazi prema drugačijoj budućnosti.

Shvatiti da je sve što imamo Božji dar

Sve što smo prošli jedan je veliki dar. Svaki naš dan je stoga neprocijenjivo vrijedan Božji dar. Nekada nam se dar ne sviđa jer je bolan ali ipak je i dalje dar. On je tu da nešto naučimo, da postanemo drugačiji ljudi, da više cijenimo i ljubimo jedni druge i činimo ovaj svijet boljim mjestom za život.

Preispitati savjest

Svaku večer trebamo pogledati na svoj protekli dan, preispitati svoje dobre i loše stvari u njemu. Zastati malo u tišini i molitvi i priznati pogreške te za njih zatražiti oproštenje, a jednako tako tražiti od Boga pomoć da ono što dobro radimo nastavimo i dalje raditi tako.

Spremno prihvatiti budućnost

Jedina prava budućnost nalazi se uz Boga, sve ostalo je prošlost, o čemu god da se radi. Stoga svakog dana trebamo biti spremni prihvatiti puteve na koje nas Bog poziva i ne tražiti zaobilaznice. I na koncu svaku večer se treba podsjetiti da nam Bog sprema uvijek bolju budućnost nego je sami sebi možemo zamisliti.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

9 + = 17