Svaki dan je prilika da uradite ovo i učinite drugima i sebi život boljim!

Mislite o pozitivnim stvarima

Uvijek kada ostanete sami sa sobom zaokupe vas vaše misli. Kvaliteta tih misli određuje vaš život. Zato uvijek pazite da te misli budu pozitivne. Pronađite nešto lijepo i dopustite da to lijepo oblikuje vaš život. Vi postajete ono što odrede vaše misli. Ništa više, ništa manje.

Prestanite se baviti nevažnim stvarima

Čemu posvećujete najviše svoga vremena? Jesu li to važne ili nevažne stvari? Čini li vam se da vam vrijeme curi kroz prste a da nakon toga niste ništa napravili? Svaki put kada os­jetite grižnju savjesti u vezi s vremenom napravite prerasporedbu vremena sve dok potpuno ne budete zadovoljni.

Pomognite drugima

Vaš život će biti lijep u onoj mjeru u kojoj ga pokušavate lijepim učiniti drugima. Nemojte gledati hoće li vam se vratiti to što ste učinili. Saznanje da netko drugi živi bolje nego što je živio ispunit će vas željom da i dalje činite dobro drugima. Jer kako reče Isus “sve što učinite jedni drugima, meni ste učinili”.

Naučite reći “ne”

Život čine vaši odgovori „DA“ i „NE“ različitim životnim iza­zovima. No, što ako svakoj nevažnoj stvari u životu govorite „DA“? Kamo će vas to odvesti? Možete li na taj način živjeti ispunjen i smislen život? Kada naučite koliko je velika razlika u posljedicama između ove dvije riječi shvatit ćete da ih trebate jako mudro koristiti.

Shvatite da sreća pomaže hrabre

Žalite li se na nedostakak sreće u svom životu? Jeste li se ikada pitali zašto se hrabri ljudi ne žale na nedostatak sreće? Odgovor je jednostavan. Tajna sreće nije ništa drugo nego hrabrost da sami izazovete događaje koje želite da se dogode. Bog vam je dao mnoge talente, vaša hrabrost oživjet će ih u vašem životu.

Mario Žuvela

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

34 − 33 =