Svakodnevni euharistijski blagoslov u 21.37 iz svetišta sv. Ivana Pavla II.

Sve dok traje pandemija korona virusa iz staklenoga dijela zvonika svetišta Sv. Ivana Pavla II. u Poljskom Krakovu dijelit će se svakodnevni blagoslov s Presvetim Oltarskim Sakramentom u 21.37 sati Poljskoj i cijelom svijetu.

Blagoslov se može uživo pratiti preko facebook stranice svetišta Sanktuarium Świętego Jana Pawła II w Krakowie
na linku //www.facebook.com/sanktuariumjp2/

Samo osam godina nakon smrti Sv. Ivana Pavla II. u Krakowu je dovršeno ovo svetište posvećeno Njemu u čast. Glavna crkva i muzej Sv. Ivana Pavla II., koji se prostiru na više od 13.000 četvornih metara blagoslovljeni su 23. lipnja 2013. godine. Ova u svijetu najveća građevina posvećena bivšem poglavaru Katoličke Crkve, jedna je od najvažnijih novih crkvenih građevina u Poljskoj tijekom proteklih desetljeća. Postalo je jedno od najvažnijih hodočasničkih mjesta u Poljskoj. Svetište Sv. Ivana Pavla II. naziva se još i “Ne bojte se!” po natpisu na kulama grada Krakowa u kojem je Karol Wojtyla, budući papa, tijekom II. Svjetskog rata morao raditi u kemijskoj tvornici i gdje je kasnije, od 1964. do 1978., bio nadbiskup. Unutrašnjošću osmerokutne glavne crkve dominira beton. Mozaike glavnog oltara i na bočnim zidovima izradio je slovenski umjetnik isusovac Marko Ivan Rupnik.

Inicijativu za izgradnju centra 2006. pokrenuo je krakovski kardinal Stanislaw Dziwisz, bivši osobni tajnik pape Ivana Pavla II. Temeljni kamen posvetio je papa Benedikt XVI. tijekom pohoda Poljskoj godine 2006., no stvarna izgradnja kompleksa počela te tek 2008.

Donja crkva koja čuva dvije relikvije krvi Sv. Ivana Pavla II., zatim Institut koji nosi Papino ime te volonterski centar otvoreni su već 2011. godine. Ukupni troškovi izgradnje centra procjenjuju se na oko 50 milijuna eura.

Izvor: //ika.hkm.hr/

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

82 + = 88