Svatko je od nas nositelj kraljevstva Božjega

Raditi na sebi je zahtjevan projekt. Nema brzih skokova niti lakih rješenja. Svatko od nas se želi truditi što više toga zahvatiti jer nam postaje izazov otkrivati sve ono što je do sada bilo površno i što je ostalo u prikrajku naše svjesnosti kao poluminformacija.

Židovstvo je davalo sebi prioritet ispunjenja nade u obećanju o dolasku kraljevstva Božjega i o dolasku mesije u kojemu će prije ili kasnije vidjeti ostvarenje obećanoga. Dolaskom Krista sve se to mijenja. S Kristom dolazi kraljevstvo Božje. S njim dolazi ispunjenje stoljetnih želja za slobodom i novim poredkom. Iz dana u dan smo u iščekivanju obnove dolaska Kristova i njegova utjelovljenja. Hranimo se kruhom tjeskobe i pijemo vodu nevolje jer se iz dna u dan udaljujemo od tog Kraljevstva koje nam je ostavljeno kao dar najdivniji. Narušili smo zemlju svojim napretkom a kraljevstvu Božjem zatvorili vrata jer neko novo kraljevstvo ima prioritet u svemu što nas interesira.

Rekao je sveti Bazilije Veliki: “Pakao se ne može učiniti privlačnim zato je đavao učinio privlačnim put koji vodi do njega.“ Krist dolazi izgubljenim ovcama doma Izraelova. Svi smo mi pomalo izgubljeni u ovom naraštaju. Puno je toga bolesno u nama od tjelesnih do duhovnih bolesti i potrebiti smo izlječenja. Mnogi su mrtvi duhom, bezvoljni, bezdušni, malodušni, potrebiti uskrsnuća. Pregršt je gube od koje polagano otpadaju dijelovi naše duše unepovrat. A zlodusi nas olako opsjedaju i služimo ima da se unese nemir, tuga, bol.

Na kraju smo ovog tjedna, ima li li napretka u nama, sigurno je da ga ima jer želimo svome Mesiji otvoriti svoje srce dostojanstveno ga primajući. Snaga ljubavi neka nas preobražava i Krist kojega čekamo neka u nama unosi blagoslov svojega kraljevstva. Svatko je od nas nositelj kraljevstva Božjega! Danas učini i donesi ga onima koje voliš, daruj ga, uljepšaj dan nekome. To je naše poslanje i put.

don Damir Bistrić

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

+ 86 = 93