Svetomu križu – novi spot klape Bunari splet je napjeva Velikog tjedna

Novi spot klape Bunari “Svetomu križu” splet je crkveno-pučkih napjeva koji se pjevaju za vrijeme Korizme i Velikog tjedna u Vodicama (Smiluj se meni, Bože, Usta moja uzdižite, Puče moj, Kraljeve iđu zastave, Ispovidite se i Svetoj žrtvi uskrsnici).

U spotu su korišteni kadrovi iz dokumentarnog filma HRT-a “Vodički žudiji” redateljice Vlatke Vorkapić i arhivske snimke Šime Strikomana. Zanimljivo je da su glavni akteri dokumentarnog filma, snimljenog 2006. godine, članovi klape koja je i nastala iz družbe “Vodičkih žudija” i crkvenog župnog zbora.

Spot je sniman na lokacijama u Vodicama, i to kraj stare crkvice Sv. Križa, u župnoj Crkvi, u izložbeno-umjetničkom vrtu Josipa Jole Mateše, kod Čorićevog turnja i vodičkom parku, te na obližnjem brdu Okit na kojem senalazi svetište Gospe Karmelske.

Redatelj spota je Tomislav Dugandžić po scenariju Nikole Raka, 2. tenora klape, a napravljen je u suradnji s gospodinom Draganom Nimcem iz kulturne udruge “Pjevana baština” u sklopu obilježavanja 25. obljetnice Društva prijatelja glagoljice i 535. obljetnice Hrvatskog pravotiska na glagoljici.

Klapa Bunari zahvaljuje svima koji su pomogli u realizaciji spota, a posvećuje ga svim generacijama vodiških crkvenih pivača i žudija.

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

88 + = 91