Svjedočanstvo o Marijinoj zaštiti koju su uz potres doživjele milosrdnice

Sestra Miroslava Crljenković, iz samostana Družbe sestara milosrdnica sv. Vinka Paulskog, u Frankopanskoj ulici u Zagrebu govori o snažnoj Marijinoj zaštiti koju su sestre doživjele za vrijeme razornog potresa u Zagrebu 22. ožujka.

Svjedočanstvo je 8. svibnja snimio vlč. Božo Belinić, župnik Župe Srca Isusova koja se nalazi u sklopu bolnice sestara milosrdnica u Vinogradskoj ulici.

– U jutarnjim satima, kada je bio potres, mi sestre spremale smo se za svetu Misu, kao i svake nedjelje. Nakon potresa sve smo se našle u našem vrtu pred kipom Majke Božje Lurdske. Započele smo moliti krunicu i u vremenu između dva najsnažnija potresa neke su sestre primijetile da se kip okrenuo prema crkvi. Nastavile smo moliti krunicu, jednu, drugu, treću… Nakon toga se Majka Božja okrenula u prvotno stanje, prema nama – prepričala je s. Miroslava Crljenković.

Govori kako je mnogim sestrama to bilo ohrabrenje i poticaj na zahvalu, što ih je Majka Božja u tom teškom trenutku zaštitila. U potresu nijedna sestra nije stradala. Prostori su im oštećeni, ali mogu u njima stanovati.

– Također, u jednoj našoj kapelici, ogromni kip Srca Marijina nije pao s postolja nego je ‘sišao na pod’, neoštećen. I to čitamo kao znak zaštite Majke Marije – govori s. Miroslava i dodaje kako moli četiri krunice dnevno, kao zahvalu što ih je po zagovoru Majke Božje Bog očuvao.

Podsjeća kako je Marija uz njih cijelu njihovu povijest, počevši od njihovog nastanka u Parizu. Sveta Katarina Labouré, redovnica milosrdnih sestara Sv. Vinka Paulskog, imala je nekoliko ukazanja Blažene Djevice Marije, a njezinim zalaganjem nastala je i proširila se čudotvorna medaljica.

Izvor: Laudato / M.P

Facebook Komentari

comments

admin

0 Comments

No comments!

There are no comments yet, but you can be first to comment this article.

Leave reply

<

26 − 25 =